Geng-Geng

Sunday, July 3, 2011

Cara lepaskan tekanan

Selamat pagi semua, pagi pagi ni aku bangun je dari tido terus bukak update blog. Teruk gilakan perangai. Bukan apa, dah berhari hari aku tak update blog gara gara ketandusan idea. Pagi ni tetiba ada, teruslah mengupdate.

Berkenaan dengan tajuk entri, sebenarnya aku bukan nak bagi tips melepaskan tekanan tapi saje nk kongsikan dengan korang macam mana selama ni aku nak lepaskan tekanan. Biasalah sebagai manusia, kita tak lari dengan masalah tambah tambah pula yang hidup di bandar bandar besar. Dan ianya membuatkan kita tertekan. Setiap orang ada cara masing masing untuk lepaskan tekanan. Cara aku senang je, rasanya semua orang pun boleh buat. Aku kalau runsing dan ada masalah aku akan makan. Senangkan cara aku, tak kiralah makan apa pun, kita masak ke? Beli ke? Asal makan.

Bagi aku dengan makan, aku tak perlu berfikir apa pun. Aku hanya akan beri tumpuan sepenuhnya pada makanan aku sekaligus akan melepaskan segala tekanan yang terbuku dalam kepala. Selalunya, bila perut dah kenyang, senang nak tdo, tapi perlu gak ingat, jangan terus tido, kang tak pasal pasal perut jadi ke depan macam aku. Tapi tulah, keburukannya, kalau tak pandai nak balance or jage, berat badan akan naik dengan cepatnya. Pernah dengar tak orang cakap, badan naik sebab hati senang? Tak ada maknanya bagi aku, aku terbalik dari situ. Makan merupakan sahabat aku yang paling baik. Haha.
Published with Blogger-droid v1.7.1

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z