Geng-Geng

Monday, July 4, 2011

Tak suka jadi pilihan kedua

Adalah tak lama dulu, aku ada tengok satu realiti program luar negara ni. Ianya berkisarkan sang lelaki mencari jodoh or teman. Kiranya sang lelaki meminta bantuan dengan cara menggunakan orang tengah (agen). Memang ramai yang datang untuk di interview oleh agen dan beberapa orang gadis telah di senarai pendekkan. Then tiba masa untuk memperkenalkan gadis tersebut kepada sang lelaki ni. Di akhir rancangan, lelaki tersebut terpaksa memilih 2 orang gadis dan lelaki tersebut berpeluang duduk berdua dan saling mengenali. Selepas selesai masa berkenalan, lelaki harus memilih seorang untuk keluar dating. Tapi gadis yang di pilih  tidak memilih lelaki itu malah memilih lelaki lain. Then lelaki tersebut terpaksa memilih gadis yang seorang lagi. Korang tahu apa jawapannya?? Mestilah perempuan tu tak mahu sebab menjadi pilihan no. 2.
sumber:carian google
Sebelum aku teruskan, korang faham tak cerita aku kat atas tu?? kalau tak faham pun korang buat-buat faham sudah sebab aku malas nak tulis baliklah. Sebenarnya aku nak cerita pasal menjadi pilihan kedua. Aku rasa semua pun memang tak suka menjadi pilihan kedua. Kekadang tu, bukan sengaja kita nak meletakkan seseorang tu pilihan kedua, tapi dah terpaksa. Cuma aku harap korang tak lah buat nampak sangat. Sebab bila menjadi pilihan kedua dan kita tahu mengenainya, tak best rasanya.

Oklah aku pun tak tahu nak cakap apa. Korang rasa macam na??

2 comments:

belogkiter said...

no way man... kalau yang pertama datang balik, maybe terpaksa buang kedua. sebab terpaksa

ekjozbuluh said...

but still de yg sanggup jd no2...as long as no1 sign form...kah3

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z