Geng-Geng

Friday, August 26, 2011

Bercinta selepas kawin

Sedar tak sedar bulan ramadhan dah semakin hampir sampai ke penghujungnya. Minggu ni mood raya dah berkobar kobar, terutamanya kat pejabat aku. Hiasan memang terbaik, meriah. Makin dekat hati aku berasa sangat sayu. Mungkin kerana minggu ni suasana balik kampung meriah semacam. Kawan kawan aku ramai yang sudah memulakan perjalanan untuk pulang ke kampung halaman. Aku, tahun ni raya pertama di kuala lumpur, mesti tak meriah nanti.

Intro aku kali ni agak panjang di sebabkan mood raya. Kembali pada tajuk, teringin pula rasanya nak bercinta selepas kawin, ala ala macam nora elina n seth tan. Berangan lak aku, idea ni aku dapat masa aku bersembang dengan kawan kawan aku tadi. Kalau ikutkan hati memang rasanya teringin nak merasa. Tapi ada lagi ke yang macam tu zaman skg ni?

Zaman sekarang ni, agak susah nk jumpa orang bercinta selepas kawin. Selalunya mesti bercinta dulu baru kawin, ada juga yang tak kawin kawin. Keke .

Sebut mengenai ini, ada juga kebaikan dan keburukannya. Contohnya, keburukannya, jika pasangan tu tidak serasi ke? Tak ngam ke? Kan susah macam tu. Sebab tu aku rasa sekarang ni, perkara perkara begini jarang kita dengar. Tapi jika sebaliknya, bayangkan betapa indahnya. Boleh pecah jantung n hati ni sebab terlalu bahagia.haha aku melawak je. Oklah aku masuk tdo dl, selamat menunaikan ibadah puasa. Rebut setiap peluang yang ada sebelum hari raya ni.
Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z