Geng-Geng

Thursday, August 18, 2011

Semalam tak best!!

Semalam petang hujan turun dengan sangat lebat. Jalan di Kuala Lumpur ni memang jadi sesak yang amat. Palan aku dengan geng-geng terpaksa di ubah gara-gara jalan raya yang sebegitu. Tapi aku tak salahkan sesiapa, sebab kita cuma merancang, yang tentukan bukan kita, hanya DIA yang satu. Yang aku peliknya, sesetengah orang tak faham dengan benda ni, kalau boleh semuanya nak sempurna, kemonlah kita ni manusia cuma boleh merancang dan berusaha.

Tetiba teringat kisah lalu, adalah satu plan ni. Masa tu ada seorang ni plan aktiviti riadah untuk kawan-kawan, yang secara kebetulannya,kali kedua dia merancang dan buat. Memang semua orang pun teruja dengan keadaan ni, yela yang pertama kali hari itu, kejayaannya melebihi dari jangkaan. Tetapi dengan secara tidak sengaja, rancangan tersebut terpaksa di tukar sedikit atas sebab-sebab yang tidak dapat di elak. Yang kesiannya, si tukang rancang ini dipersalahkan, macam-macam semburan ditaburkan. Yang lagi menyakitkan hati, next event pun jadi double plan sebab yang kawan sorang tu tak percayakannya. Adehh macam-macamlah. Aku rasa tak perlu kot sampai macam tu sekali, padahal semua boleh di bawa berbincang.

Amboi tersasar pulak dari tajuk, tak apa itu hanya selingan. Kembali mengikut paksi, semalam geng-geng induksi aku buat plan untuk berbuka ramai-ramai. Plan tersebut jadi dengan jayanya walaupun ada beberapa orang terpaksa batalkan kehadiran di sebabkan ketidak izinan keadaan. Tak mengapalah, jemputan itu bukan atas sebab paksaan. Semalam banyak benda yang kami plan tidak menjadi membuatkan aku rasa sikit tak best tapi berbalik pada apa yang aku cakap kat baris atas, kena terima seadanya. Setiap yang berlaku, ada hikmah di sebaliknya. Jangan merungut tak tentu pasal, kepada geng yang hadir semalam, kita gembirakan semalam. So kepada yang tak dapat hadir semalam, ni hah aku tunjuk menu berbuka semalam, saje nak kasi korang jelez.
 Ayam Bakar
 Bawal Bakar
 Ayam penyet
 Kangkung goreng Penyet
 Ini menu aku bawal goreng penyet. Sangat garing wey, sedap hingga ke tulang terakhir
.

4 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

argh!!! makanan...adus..tak boleh tahan.. hehe... salam 18 ramadhan dim... :)

Ameer said...

sedapnya.... adoi.. lapar..

Dim Benihana said...

~kak Nana
salam ramdhan juga akak...

Dim Benihana said...

~Ameer
alamak, jgn tgk lelame, nanti batal lak puasa tu...keke

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z