Geng-Geng

Friday, August 19, 2011

Tersedar sudah!

Kejadian ini berlaku dalam minggu ni dan ianya membuatkan aku sangat-sangat marah pada mulanya. Setelah difikir panjang, untuk apa aku marah, kejadian telah pun berlaku dan akibatnya juga telah aku tanggung. Aisehman pagi-pagi lagi dah buat entri yang berbaur sedih, rileks rilek, raya dah dekat ni.

Kejadian apa yang aku maksudkan ini. Meh aku kongsikan dengan kalian, dan tuan empunya badan, jangan pula ko terasa, aku buat ni bukan untuk menjatuhkan ko, cuma aku nak nyatakan betapa kecewanya aku bila orang yang bernama "kawan" sanggup berbuat demikian. Aku rasa bila ko berada di tempat aku, aku pasti ko sudah melenting bagai tapi aku ada marah-marah ke ko?? tak ada kan, so rileks je ok.

Ada la 2 3 hari lepas, ada seorang ini membuat pengakuan yang sangat sangat membuat aku terkejut. Yela selama ni selalu je aku lepak bersama, bercerita bersama dan apa pun bersama. Korang tau dia cakap apa....

"Dim, selama ni aku yang buat cerita pasal ko, dan aku tak sangka pulak efek dia sampai macam tu sekali, nanti aku akan cuba betulkan balik apa yang boleh"

Tengok dasyatkan ayat tu. Bukan aku tak mahu ko betulkan tapi rasanya tak payahlah. Benda dah jadi tak boleh nak buat apa-apa. Ko buat tak tahu sudah, aku pun dah ok dah ni. Orang yang bengang dengan aku pasal cerita ko tu pun aku rasa dah tak berapa nak marah. Macam nilah, aku sebenarnya bukan senang nak marah orang, aku anggap apa yang ko buat tu hanya gurauan. Boleh macam tu? Jangan risau nanti raya ko mintak la maaf, insyaAllah aku akan maafkan. Tapi dengan syarat, kena belanja aku makan yang sedap-sedap, amacam?? keke

Entri ini aku update pagi-pagi sebab aku sampai ke ofis awal. Untuk mengelakkan aku dari tidak berbuat apa-apa, aku update dulu. Aik jangan tudoh aku macam-macam, aku masuk kerja jam 8, so sekarang baru 7 lebih. Masih boleh buat satu lagi entri selepas ini. Kepada yang semua yang membaca, Selamat berpuasa pada hari ke 19 bulan Ramadhan ni. Ingat jangan membazir di bulan mulia ni, yang penting sabar. Ianya asas dalam segala hal. ingat tu ye.

ps: maaf, anggap entri ini hanya gurauan dan rekaan. Tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z