Geng-Geng

Monday, August 15, 2011

Tenang

Alhamdulillah, sampai juga aku di ipoh ni. Semalam pun aku bertolak selepas aku hadiri majlis reunion dengan kawan kawan di vads dulu. Lebih kurang dalam kul 2 pagi macam itu aku bertolak. Boleh dikatakan tak tidur semalaman semalam. Drive semalam pun terpaksa berhenti dua tiga kali sebab tetido. Seronok juga pengalaman bersahur di leburaya, suasana tu yaxg susah nak dapat.

Lama juga aku tak balik kampung ni, banyak benda dah berubah. Jalan di kampung aku ni pun macam dah lain, pergi ke pekan pun aku boleh sesat. Tadi tengahari aku jejalan dekat sekolah aku tu, pun dah berubah. Tetiba rasa bangga yang amat tapi tak tahu sebab apa aku bangga. Gla.

Dalam banyak banyak perubahan tu, satu je yang masih belum berubah. Ketenangan. Memang rasa tenang yang amat sampai selalu je aku rasa nak tido. Keke Kesan dari itu, aku balik kampung ni, tak ada keja lain, tidur je. Kalau bukan bulan puasa, memang akan makan tidur je.

Di ipoh ni, memang kalau nk di bezakan dengan kampung kampung lain tu agak tak aci. Dekat sini dah macam bandar dah. Budak sekolah pun pergi sekolah naik motor, tak ada dah jalan kaki macam aku dulu. Walau apa pun perubahan, aku tetap rasa tenang. Seronok dapat pulang ke sini. Sesiapa belum pernah datang ke ipoh, jom meramaikan ipoh. Bukan takat suasana ae, makanan pun sedap. Oklah sampai sini saje dulu ye. selamat berbuka ye.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z