Geng-Geng

Tuesday, August 9, 2011

Dugaan bersama

Pertama kali rasanya update blog sebelum waktu berbuka. Entahlah mungkin rini aku sampai awal ke rumah dan tetiba ada idea. Alasan pulak lagi. Cerita ni aku dapat masa aku pergi tengok tapak projek pagi tadi, dan ianya datang dari bos aku. Bila di fikir fikir, baik aku kongsikan sahaja di blog ni. Bukanlah sebiji macam apa yang dia ceritakan pada aku tapi dari pemahaman aku.

Berbalik pada tajuk, dugaan bila bersama memang banyak terutama sebelum ke jinjang pelamin. Tak heran sekiranya ramai dan banyak yang kita dengar orang berpisah sebelum sampai ke jinjang pelamin. Lagi dekat kita nak bernikah, lagi banyak dugaan yang mendatang. Masa tu, hati mula berbelah bagi, pelbagai cerita mula bermain dalam pale.

Tapi semua tu boleh saje di elakkan. Terpulang pada diri kita sendiri. Cuba ingat balik kenangan bersama tak kira manis or pahit. Segala dugaan yang pernah dilalui bersama, dan selalu berdoa . Insyaallah semua akan ok. Memang tak dinafikan, bila kita bersama dengan seseorang, kita akan nampak yang orang lain lebih baik dari dia. Padahal belum tentu ada yang sebaik sedia ada. Ok sila hargai apa yang ada, sentiasa bersyukur dan berdoa ke arah yang lebih baik.

Selamat berbuka pada semua..
Published with Blogger-droid v1.7.4

1 comment:

|| A r a W a n i || said...

"Bila kita bersama seseorang, kita akan nampak org lain lebih baik dari dia, Padahal belum tentu ada yang sebaik sedia ada"

Thnks.. InsyaALLAH, bila tiba masa akan dipraktikkan. But msa nih, kene praktik untuk family n frens dlu..=)

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z