Geng-Geng

Sunday, August 28, 2011

Bercinta

Sunyi je kuala lumpur ni, tapi bila keluar nak pergi shopping, jalan punyalah jem. Orang punyalah ramai sehinggakan nak pilih saiz baju pun susah. Semalam aku plan berbuka kat luar. Aku fikir tak perlulah nak tempah meja bagai, main redah je. Skali penuh , nasiblah ada tinggal 2 3 meja. Hasilnya, kami berbuka lambat skit dari orang lain tapi aku tetap bersyukur. Meja belakang kami tu, ada satu pasangan tu, tak bercakap dari sebelum buka sampai ke lepas buka. Lawak betul tengok diorang. Tapi itulah adat dalam bercinta. Kalau tak memang tak seronok. Alamak termengumpat lak. Pada pasangan tu, maaflah, saje wat contoh.

Rasanya, semua pun pernah bercinta. Tak kisahlah macam na keadaannya. Tapi itu membuatkan kita matang dan sebagainya. Teringat dari pertanyaan dari seorang teman yang cukup istimewa, cewahh. Soalan dia berbunyi begini, haha macam dasyat lak bunyinya. Rilex rilex tak da apa pun yang istimewa. Cuma hari ini aku nak berkongsi, mungkin juga jelaskn apa patut sebab tempoh hari aku cuma memberikan jawapan 'ya'...

'Bercinta lama lama ni bosan ke? '

Tengok soalan tu, nampak macam ringkaskan tapi sebenarnya ianya membawa maksud yang cukup mendalam pada yang bercinta. Tak perlu rasanya aku nak jelaskan satu satu.

Memang jawapan aku ya kalau bercinta lama lama. Tapi itu terpulang pada individu tu sendiri untuk tidak membosankan percintaan tu. Perlu ingat jangan sampai melakukan perkara perkara yang dilarang. Banyak caranya lagi selain melakukan perkara terlarang.

Salah satu cara mengelakkan dari bosan, janganlah bercinta lama lama. Terus je kawin, sebab bila sudah berkahwin, banyak lagi kebaikan akan muncul. Walaupun aku belum kawin, tapi dari pembacaan dan pengalaman aku dapat bercerita dan berkongsi, jika ada salah dan silap, tolong betulkan aku.
Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z