Geng-Geng

Sunday, June 5, 2011

Hujan lagi

Petang ni KL hujan lagi, memang hujan rahmat. Harap-harap lepas ni or malam ni dah tak panas macam seminggu lepas. Boleh tido dengan lenanya. Aku kalau boleh janganlah hujan lebat sangat, kang aku takut nak on9. hahaha. Ingat tak entri aku sebelum ni, ala yang aku kata online time hujan ni bahaya, takut kena sambar petir je. Klik SINI untuk ke entri itu.

Habis dah cita Adnan Sempit kat tv. Terpaksa aku tunggu cerita seterusnya, serius boring ni, xda aktiviti langsung sejak akhir-akhir ni. Bukannya tak ada orang ajak lepak, tapi kemalasan memang melebihi segalanya. Susah betulkan. Ok lah aku nak pergi main hujan jap.Keke

Sebut pasal hujan ni, teringat masa kecik-kecik dulu suka betul main hujan. Kalau main bola suka betul time hujan. Sebabnya kalau main time hujan dia kurang penat sikit. Mungkin sebab sambil bersukan tu boleh curi-curi minum air .Cuma keburukan dia baju habis basah dan kotor.
Selain itu, kalo hujan rambut akan jadi basah. Time tu macam-macam gaya boleh buat. Kalau yang rambut agak panjang tu, boleh la buat iklan rambut kejap. Selak sana, selak sini. Nampak macho macam tu, tambah pulak ada gadis depan mata. Lagi la kuat dia menyelak rambut tu. 

Kalau zaman bercinta monyet dulu, time hujan ni paling best sebab masa dok berteduh tu. Ish korang ni pikir lain lak. Maksud aku bestlah boleh lama lama lepak dengan awek tu. Kalau boleh memang nak lama-lama hujan, sampai malam pun tak apa. 

Macam-macam sebenarnya kejadian yang lawak dan serius berlaku masa kecik-kecik dulu time hujan. Kalau nak cerita semua memang payahlah, ada yang ingat-ingat lupa. Aku percaya korang pun mesti banyakkan kenangan masa kecik time hujan ni. Tak apa selamat mengimbau kembali kenangan lama. Macam aku cakap sebelum ni, tak salah nak menimbau kenangan dan kejayaan lama, tapi perlu diingat kalau selalu kenang benda lama, kita tak akan maju. Kena selalu pandang ke depan, yang berlalu, biarlah berlalu.

7 comments:

Rozuan Ismail said...

hujan rahmat.tak pe kot.huhu

bunga said...

dulu bunga suak main hujan..ehhehe..semua adik beradik main hujan..haaa

La Majid said...

time hujan lah aku suka basuh kete..mudah kije..hihi

La Majid said...

time hujan lah aku suka basuh kete..mudah kije..hihi

Dim Benihana said...

~Rozuan Ismail
itulah, harap boleh redakan kepanasan

Dim Benihana said...

~Bunga
memang best main hujan, dah tua2 ni segan lak..

Dim Benihana said...

~La Majid
sampai 2x ko komen aku, memang excited, basuh keta time hujan mana bersih...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z