Geng-Geng

Thursday, June 23, 2011

Tips Curang untuk lelaki

Sebelum memulakan entri aku nak bagi kredit dulu pada blogger ni, Kak nana. Sebab apa?, sebab idea ni datang dari entri beliau juga, klik SINI untuk ke entri beliau. Bukan aku tiru ye, jangan buat pape andaian dulu sebelum baca. Kiranya macam di adaptasi secara longgar macam cerita Nora Elena tu.

Sebelum memulakan entri, aku harap korang jangan salah faham. Bukan aku menggalakkan korang curang tapi bila dah tercurang, kenalah pandai simpan demi menjaga keharmonian. Memang yang perempuan akan marah dengan aku ni. Lagipun benda ni bukan di cari, dia datang sendiri. Dah rezeki namanya.<-------tergelak sorang-sorang.

Jom tengok tips ni...Ciri-ciri lelaki curang dan penyelesainya

1. Mesti balik2 je berserabut pala otak (rimas ada kat rumah sendiri..kalau boleh nak bersama dengan kekasih gelap) - kalau boleh cuba balik dengan senyuman dan keceriaan.

2. Ada je tak kene ( pala kat kekasih gelap) - kena ambil kelas lakonan supaya boleh berlakon macam tak ada pape berlaku.

3. Balik2 nak mengamuk je ( penat coz baru perabiskan duit buat kekasih hati) - pergi ke gim untuk exercise or amek makanan tambahan supaya lebih bertenaga.

4. Suke mendiamkan diri (fikir nak bawak kekasih gelap ke mana) - kenalah banyak bercakap or lepak je dalam bilik air, kata sakit perut

5. Wife/pasangan cakap sikit dah kata dia tu memekak (dah tak suka dengar suara wife/pasangan,sebab suara kekasih gelap lagi best) - pergi cari penyumbat telinga yang senang sorok, so korang biarlah wife/pasangan korang bercakap, balas dengan dengan senyuman or anggukan je

6. Mengamuk je hempas barang - lepas ni jangan hempas barang, korang carilah benda lain, hempas diri sendiri kat atas katil, lepas tu pergi tidur je.

7. suka balik lambat ( ye ar asyik jumpa kekasih gelap!! g ngeteh ar apa ar) - jangan selalu sangat, sekali sekala tak apa, tak pun kata kena buat OT hari sabtu, then pergilah dating..

8.24 jam hp kt tangan..masuk bilik air pun bawak jugak (takut kantoi dengan wife ar tu!! benci) - tinggal je hp dalam kereta or pejabat, tak pun beli no satu lagi, jangan bagi tahu sesiapa...haha

9.pastu perfume pun sembur satu badan (siap tukar jenama lain coz kekasih gelap suka bau tu) - yang ni belikan juga untuk wife/pasangan kalau nak tukar. letak dalam kereta je, nak g dating baru pakai, jangan pakai siap-siap dari rumah.

10. pakaian sangat smart.. (siap pakai tie!! apa kejadahnye..selalu g keje pakai t-shirt tapi kali ni siap berkemeja.. ) - cakaplah dah naik pangkat, tak pun cakap bos baru jenis yang ikut peraturan. Letak je baju spare kat dalam kereta or pejabat

11. kete cuci hari2.. ( ye ar kekasih gelap nak naik kan? kalau dulu nak cuci kete seminggu sekali pun payah..ni siap letak pewangi lagi) - cakap nak bagi sedap mata memandang, nak beli kereta baru tak mampu, jelez dengan kawan-kawan..

12. dah pandai pakai spek mata hitam berjenama lagi ( ye ar pengaruh tv.. konon2 macho!! pirah) - sebab nak jaga mata, lagipun beli barang berjenama, kualiti dia baik sikit, tahan lama. Cuba jelaskan pada diorang supaya diorang tak buat pape spekulasi

13. barang2 pun berjenama.. tak main ar kat reject shop ke FOS ke ( siot je kan? macam good2 je) - cakap je barang tu semua petaling street mari. Teringin nak pakai

14. asyik tersengih je kalau jumpa pompuan (perasan diri tu sangat macho!! pdahal haprak!!) - sengih = senyum, kan senyum itu sedekah

15. kalau keluar ngan wife dan anak2 selalu jalan dulu ( takut terserempak dengan kekasih gelap nanti kantoi!) - itu sebab nak pastikan jalan tu selamat, kalau jadi pape,

16. wife or anak2 mintak duit..selalu kata takde..(padahal perabiskan duit kat kekasih gelap dengan barang2 berjenama) - cakaplah sekarang minyak makin mahal, jalan jem banyak pakai minyak, kena jimat2, tengok balik keperluan ke kehendak.

17. selalu cakap wife tu tak pandai bergaya (ni ciri2 lelaki nak kene sepak kot..dulu bukan main lagi,,bile dah dapat kekasih gelap yang sangat HOT!! mula ar ckp wife tu macam2) - sebenarnya sengaja, tak boleh nak puji2 sangat, takut kang kembang pulak..keke

18. kadang2 tersalah panggil..selalu panggil sayang,darling tapi terpanggil 'baby,darling,dear' (watdefak ar!! pastu bile wife buat muka pelik..terus cover line.. 'ala sekali sekala nak bermanja apa salahnye..(padahal suami tu nak termuntah panggil wife camtu sebab dia asyik pikir kekasih gelap dia je) - kalau dah tersalah panggil, teruskan paggillan selama beberapa minggu. Then baru tukar balik apda yang asal

19. bile anak2 ckp ' mummy.. tadi aiman nampak papa ngan aunty cun!! seksi!! siap nampak papa pegang2 tangan lagi' apa reaksi sang suami ketika itu ? ' eh ..aiman ni salah orang kot.. papa ada meeting ar mana ada papa g mana2 tadi (pastu siap buat2 baik ngan wife untuk cover line lagi) - Yang korang pun satu, nak curang tu, cuba pergi dating jauh-jauh sikit. Jangan kattempat kebiasaan.

20. Kawan wife kol bagi tau dia nampak suami anda berada dalam hotel dan sedang berpelukan dengan wanita siap ambik pic sebagai bukti.. ( haha kalau dah mcm ni apalagi serang je ar suami anda tu haha..dah sah2 dia berlaku curang hahaha) - yang ni pun sama, sila gunakan tips no. 19

ps: jangan amek serius dengan entri aku ni, entri melawak je ni, Yang perempuan jangan marah aku lak..

4 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

haha ada je idea dim ni ek.. haha.. bagus2..ala ni entry just suke2 je.. :)

BRO_MONDAY said...

bro dim : abes bocor rahsia lah kalo ini macam..bila pompuan dah baca ini entry, dah tentu diorang akan ambil langkah berjaga-jaga...koh koh koh

p/s : dah x leh nak guna alasan kat atas² ni lagi dah...('',)

NoRa said...

bengong je...

La Majid said...

banyak lh kau punya tips..sekeh kang!!

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z