Geng-Geng

Wednesday, June 8, 2011

Timba mencari perigi

Lame rasanya tak dapat nak update blog dengan tenang. Sibuk dengan kerja dan urusan peribadi. Pagi tadi saje aku dah tempuhi 2 perkara yang menggangu emosi aku. Meh aku kongsikan sikit, satunya membuatkn emosi aku terganggu yang amat dan yang satu lagi, memang membuatkan aku senyum sampai ke telinga. Itulah je yang dapat aku kongsi, mungkin next entri aku ceritakan detail.

Korang pernah dengar tak timba mencari perigi? Tak pun perigi mencari timba? Senyap je, mesti biasalah tu kan. Itu biasa kita dengar masa nak ngorat ngorat ni. Selalunya orang dulu dulu slalu guna pepatah ni. Tapi maksud kedua duanya berbeza. Kalau timba mencari perigi, maksudnya lelaki yang mengambil langkah pertama dulu, dan begitu jugak yang sebaliknya.

Zaman sekarang ni ada lagi tak yang ambil peduli. Mungkin still ada tapi bagi aku kekadang apa salah perempuan yang ambil langkah pertama dulu. Tak ada ruginya.a Bukan apa, ada jugak lelaki yang memang amat pemalu terutamanya bab2 ngorat ni. Ada jugak yang hebat di mata semua orang tapi bab dengan perempuan, memang down la.

Kalau ada lelaki yang macam ni, payah gak sebenarnya kalau perempuan tak amek langkah pertama. Sampai bila pun tak akan jadi pape. Pada pendapat aku, lelaki perlu buang sifat2 yang mcm 2, tapi jangan lak lebih2. Yang perempuan, kalo tengok ada laki yang macam ni, tak salah kot nak amek langkah pertama dulu.

Oklah kawan, itu je wat masa ni. Tetiba idea hilang. Harap apa yang aku kongsikan korang faham.

Published with Blogger-droid v1.6.9

10 comments:

diana amin said...

adoi tapi dah pnh jdi perigi cari timba.baru jew tapi pergh respon yg agak kurg ajar. ciannyew kat sy...:(

pwincess Lov3y dOv3y said...

ahahha..setuju..laky2 first..lau tang2 nak usha2 nie..teda istillah lady first,.:P



jom tengok sini...KETUPAT ORANG CINA

Dim Benihana said...

~diana amin
alamak yeke..xpatut orang tu, sabar je la..

Dim Benihana said...

~pLD
haha tp kekadang kena gak ada lady first...

La Majid said...

Laki lh kene mula dl..pmpn kan pemalu..

bunga said...

xsalah..tapi harus kena caranya..kerna jaga maruah perempuan..sifat malu harus dikekalkan..:)

Alia Natasha said...

alia amalkan prinsip macam nie ''you boy , you text me first or we dont talk '' jadi lelaki pun kena jugak amik langkah :) sbb klau alia cari someone yang mencintai kita , bukan kita yang mencintai dia , da dia tak mencintai kita . sama sama amik first step :)

Semut Hitam said...

Perigi Buta.... ok apa cari timba.... haha...

Redbloodsnow said...

Skrg ni ramai yg berperangai timba mencari perigi. tp aku tak pernah lah. selalu perigi yg cari aku..miahahahah :D

anismelon said...

huuuu..anis sngt malu kalo anis yg cri timba..wakaka..knp ye..weee..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z