Geng-Geng

Wednesday, June 15, 2011

Terkejut dengan gegaran

Selamat pagi pada semua, salam rabu yang mulia. Aku sendiri tak tahu, macam na nak memulakan entri hari ini. Nak kata tak ada idea, tak jugak sebab rasa macam banyak perkara yang aku ingin kongsikan, cuma aku tak tahu nak mulakan dari mana. Mungkin entri ini lebih pada rangkuman seminggu, haha. Senang sikit macam tu dari apa pun tak ada. 
sumber gambar : carian google
Sebelum pape, aku nak ucapkan terima kasih pada yang sudi tinggalkan komen ucapan tahniah pada entri sebelum ini, nak baca klik SINI. Aku sangat menghargainya, ucapan walaupun hanya tulisan, ianya tetap membuatkan hati aku ceria sangat-sangat. Nak je aku senaraikan semua yang tinggalkan komen disini sebagai tanda penghargaan. 

Kembali pada tajuk entri, aku sebenarnya masih terkejut dengan berita yang aku dengar semalam. Aku rasa korang pun mesti ada dengar juga mengenai gegaran yang melanda negara kita ni. Semalam mula-mula aku ada terbaca mengenainya dari blog kawan-kawan, tapi aku tak sure lagi sehinggakan aku dengar berita semalam. Dasyat sungguhkan, negara kita pun sudah terasa walaupun ianya terjadi di negara jiran kita. Bermulanya saat ini, kita kena berjaga-jaga, manalah tau pape terjadi. Bak kata pepatah, malang tidak berbau. Bukan sahaja negara perlu bersedia, kita juga perlu bersedia. Tak kira dari segi luaran atau pape, dari dalam diri kita pun mesti bersedia. Kita kena selalu berdoa dan berharap kita dijauhkan dari segala bencana dan boleh hidup dalam keadaan yang aman dan damai. 

Sedikit petikan dari akhbar metro.....
"  KUALA LUMPUR: Gegaran akibat gempa bumi yang melanda Sumatera Barat, Indonesia turut dirasai di Lembah Klang kira-kira jam 8 pagi semalam manakala gegaran kedua menyusul sekitar jam 11 pagi. Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Wilayah Persekutuan, Azizan Ismail berkata, pihaknya banyak menerima panggilan kecemasan daripada pengurus bangunan di sekitar ibu negara mengenai gegaran terbabit.“Panggilan pertama diterima Pasukan Bomba dan Penyelamat Pantai Dalam daripada Wisma Tenaga Nasional Berhad (TNB) Jalan Pantai Baru jam 8.23 pagi. "

Sumber : myMetro

3 comments:

bunga said...

tanda-tanda dah semakin hampir..:)

Rozuan Ismail said...

wan kat bangi x rasa pape pon.huhu

NoRa said...

dim mane gambo MMCJ??sharing la...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z