Geng-Geng

Friday, June 10, 2011

Korang rasa macam na??

Salam, rasanya lama sudah tak menjenguk sini, kalau ada pun just approved komen je. Nak buat entri memang kepala ni rasa berat je. Sejak dua menjak ni, aku terlibat dengan satu preparation untuk majlis makan malam cawangan kami. Memang meletihkan. Aku sendiri tak tahu sekarang sudah berapa peratus persiapannya. Masalah utama kami macam biasalah bajet tu, kalau bajet besar, lainlah mungkin senang cerita. Beli je bunga banyak-banyak macam Seth Tan buat tu...haha. Tapi aku memang nak bagi kredit pada orang-orang terlibat secara langsung or tak langsung sebab kerja-kerja dilakukkan secara sukarela, tak ada gaji or ganjaran pape.

Kembali pada tajuk entri, aku ada la buat 2 design untuk poster malam tu. Yang ni pun kredit pada member aku, FH , sebab dia pun ada buat 2 design contoh, ingatkan nak je guna 100% yang dia buat, tapi terpaksa diubah atas sebab2 yang tidak dapat di elak. Dari design dia, aku cuba create yang baru tapi akhirnya lebih kurang sama je hasilnya (nmpak sangat aku tak kreatif), namun setelah diberikan kebenaran, aku proceedkan je. Thanks FH. Aku dapat jugak belajar teknik-teknik dan rahsia-rahsia photoshop dari design dia, hahaha. Banyak jugak yang aku tak faham. Nanti kena belajar banyak dengan dia. Harap dia nak ajarla kan...keke. Kalau rajin korang try terjah blog dia, hensem orangnya (bodek)..

Jom tengok poster yang aku buat (atas bantuan)...ok tak...
Di atas, poster untuk malam tu nanti...

 
Diatas, yang ni design untuk greeting card..

Amacam ok tak?? Aku budak baru belajar, design pun macam budak sekolah je buat. Kena belajar banyak lagi. kredit jugak pada google.

ps: Dim Benihana a.k.a AKU <----------teringin nak belajar template design...

12 comments:

AdyBudika said...

cun!!! nice gak tu...

hehehehe....kalau nak mawar banyak2..bdk rumah aku ada ladang...hehehhe..leh dapat murah kot :)

Elle Elyssa said...

ok per poster tu din. cantik

::blog anak jawer:: said...

cun tu...kreatif...sesuai tema makan mlm...


-Yok mampir diluk = gay dan bisex juga manusia biasa...jangan dihina...beri peluang mereka untuk berubah...

ejulz said...

perghh.. smart bro.. letak je text blgspot tu kat poster masa mlm tu.. kasi promo sikit.. haHa

solomolo said...

cantik bro !~

Rozuan Ismail said...

cantik.memang dim ada bakat la.wan jgn harap.tak reti langsung.

Fh said...

Ehem..ehem..

syaEYRA said...

jemput aku sekali cawangan kader!

NoRa said...

cantik la...suke suke suke...

Redbloodsnow said...

lawa apa design tu dim. kagum aku tgk taw..serious lah! :)

Puan Salwa said...

teme kasih la tolong selesaikan tugas aku yang tak sudah...

FH said...

Cubaan yg bgus.thumbs up bro..xde batasan dlm men'design ni.kdg2 bg kite dh cntik tp bg org len blum tentu lg..kritikan adelah biase bg seorg designer. pe2 pun teruskan je.lme2 nnt skill ade. Banykan explore bnde2 ni. kne ikut peredaran mase gk.barula desin yg kite hasilkan adalah design taraf world class..chehhh!!

chow!

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z