Geng-Geng

Monday, June 27, 2011

Tugas baru dalam IT

Akhirnya habis juga mesyuarat diantara ajk ajk laman web cawangan aku di pejabat aku ini. Boleh dikatakan mesyuarat tersebut berjalan dengan lancarnya walaupun aku bermula dengan sangat berdebar. Ialah biasalah aku sebelum ni belum pernah mengendalikan laman web yang besar-besar macam laman web cawangan aku ni. Alhamdulillah mesyuarat berjaya diharungi. Keputusannya, aku akan menyibukkan diri dengan jayanya bulan ini dengan laman web cawangan aku walaupun secara dasarnya aku memang tak tahu pape pasal laman web ni, takat blogspot tu bolehlah, itupun baru sikit keke.
sumber : carian google
Aku nak cakap pun malu sebenarnya sebab aku sendiri tak tahu apa yang bakal aku tempuhi selepas ni. Aku telah dilantik dengan jayanya untuk mengetuai ajk mengemaskini dan memajukan laman web cawangan aku. Macam aku cakap tadi aku memang tak tahu satu habuk pun pasal laman web ni, tapi yang membuatkan aku menerimanya dengan hati yang berat ialah minat. Manalah tau ilmu yang bakal aku dapat nanti boleh di gunakan untuk memajukan dan mencantikkan blog picisan kesayangan aku ni ataupun boleh digunakan dengan pelbagai cara.

Kepercayaan yang di berikan oleh mereka itu aku anggap sebagai batu loncatan untuk aku terus maju walaupun bidang IT bukan bidang keutamaan aku. Minat yang mendalam dalam bidang IT membuatkan aku sanggup menerima cabaran ini. Macam yang bos aku kata, pandai atau tidak dalam bidang IT bukan ukuran, tapi kesanggupan menerima cabaran dan belajar sesuatu yang baru, itu menjadi ukuran. Aku ambil kata-kata itu sebagai semangat untuk belajar.

Ps : ada sesiapa tahu apa itu joomla??? CMS ke?? mohon tunjuk ajar..

5 comments:

AdyBudika said...

ahahahahaha...apa pun good luck beb!!1

solomolo said...

aku fail kalo bab IT ni...
hehehe...
good luck and all the best bro !!!~

Dim Benihana said...

~AdyBudika
thanks ady..pape aku xtahu, aku tanya ko..keke

Dim Benihana said...

~Solomolo
thanks ye, tp aku pun xreti mana, tp minat, so kena belajar..

NoRa said...

ade kursus joomla kan kat jkr ni??

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z