Geng-Geng

Thursday, March 3, 2011

Asal ko kurus??

Tadi waktu lunch aku terserempak dengan ex ofismate aku. Memanglah happenning coz lama xjumpa. Tengah asyik dok sembang-sembang, tetiba dia bersuara dengan lantang. Dengan selamba je dia tujukan soalan pada aku, berbunyi macam ni " wey asal ko dah kurus sekarnag ni" .Terkedu kejap aku sambil dalam kepala otak aku macam2 aku fikir. Aku pun menjawab " aik bukan lagi gemuk ke sekarang ni". Masing-masing senyum je. Mungkin sebab dah lama xjumpa, diorang nampak aku makin kecik. Padahal aku ni dh macam-macam cara buat untuk tidak lagi membesarkan badan.

Sebut pasal kuruskan, rasanya korang semua pun dah tau kan, sekarang ni produk untuk kuruskan badan berlambak n tumbuh bagai cendawan. Ada la sorang member aku komen, aku dh try dh satu produk tu, cerita je lebih tapi xberkesan pun. Aku dah cadangkan pada dia, try la produk lain sebab mungkin produk tu xsesuai ngan ko, mana tau produk lain menjadi. Mungkin sebab kos dia agak mahal, kawan aku ni masih mencari-cari cara untuk kurus. Setengah orang cakap, ko disilpinkan diri untuk bersenam dan kurangkan makan. Memanglah boleh tapi ingat senang ke?? Xramai sebenarnya yang berjaya. Macam aku ni, pantang jumpa makanan sedap, memang terus terkam je. Tak kira waktu malam ke siang janji dia sedap, terus aku makan. Feveret aku pulak, nasi lemak lauk, fuhh memang sedap hingga menjilat jari. Aku ni jenis kalau lapar, buat apa pun serba xkena. Kekadang bila setan dah menghasut, mulalah nak marah-marah. Kuang aja betul setan ni. dari ko menghasut baik ko g masak pape, kan kan. lawak je.

Motif dari cerita aku ni senang je, dimana ada kemahuan disitu ada jalannya. Kalau nak kurus, kenalah berusaha dan tetapkan pendirian. Jangan buat separuh jalan sebab apa benda pun kalau buat separuh jalan xkan menjadi. Sama macam kita buat blog, kalau nak berjaya kenalah buat betul-betul. Ingat lagi kata-kata Abg Ben Ashaari masa aku jumpa dia di gathering SB, buat blog kalau nak berjaya kena rajin. Samalah dengan nak kurus, dan semua benda yang kita nak, kena rajin baru boleh capai impian dan berjaya.

ps: pinjam jap kata2 dari Abg ben..

4 comments:

BRO_MONDAY said...

bro dim : yam pentim ai sangat kurus...selalu bersukan agak nya...tapi makan banyak...adehh~ x jugak gemok²...cemana nak buat lagi ntah!!!

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "DISEBALIK TABIR BLOG"
2.New Entry "Jom Bersantai Dalam Bloglist WacanaKu"
3.New Entry "Jadual Bulan Mac 2011 Sangat PADAT !!!"

yna fazlyna said...

nak kurus memang susah,, nak gemuk senang gila. paas dah memgemukkan diri,, nak kurus punya lah susah...nak telan ubat kurus mane mampu,,mahal! last2 stady je ngan badan gemuk..

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/spm-kecewa.html

nelly said...

Bab badan ni yang sensitif ni ..hahahaha

A.s.t.i.n.a said...

orang kate saya kurus.. saya rasa saya sgt gemuk..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z