Geng-Geng

Tuesday, March 8, 2011

Fakta ketika borak

Adehh dh petang baru dapagt update blog aku ni, kesian kat peminat-peminat blog aku ni.** ayat berbaur  lucah poyo. Sorilah, aku sibuk sikit minggu ni dengan persiapan aku untuk amek exam, pastulak kerja yang xpernah nak faham aku ni sibuk. Yang diorang suma tau, aku ni free gila sebab boleh update blog selalu. Biar aku jelaskan pada sesiapa yang xfaham. Entri yang aku update kebanyakkannya (bukan semua) aku dah karang malam2, so bila pagi aku terus uploadkan je. Faham!!! Then kalo free sikit, aku edit-edit2 la skit bagi meletup. So kepada yang berkenaan, aku ni nampak jugak buat kerja dari kau orang sebab diorang boleh datang kerja dan bersembang dari pagi sampai ke balik. Dh la kerja yang kau orang buat tu senang dan ciput, sampaikan budak baru pun boleh buat. Hah amek ko. Ni kalo aku xsebut siapa, rasanya budak-budak ofis aku pun tau sape. Fuhh lega sikit lepas dh luahkan. Terluah perasaan lak.
Berbalik kepada tajuk, tadi masa lunch, aku duduk semeja dengan "otai". Yela sebab mereka-mereka lebih makan asam garam dari aku. Macam-macam fakta yang aku dapat. Mula-mula cerita pasal kahwin dan terus ke isu semasa. Memang banyak yang aku tak tau. Dari segi kos, sememangnya makin mahal. Prosedur nak kahwin lagi lah, dah la kena kluar belanja banyak, banyak lak prosedur yang kena follow. Sian kat aku ni, makin pening di buatnya. Makin di dengar pengalaman diorang, makin cuak lak aku nak menempuhi hari itu. Kalo ikutkan hati memang nk buat sesimple yang boleh, tapi biasalah keluarga mesti nak yang terbaik walaupun bukan mewah. Eh aku cerita ni macam dh nak kahwin je kan. Bukan apa, bagi aku, sebelum buat keputusan nak kahwin, better kukuhkan 2 benda, ilmu dan juga sumber kewangan(fakta). Baru lah tak pening pale nant.

Sebut pasal pening pale, tadi adalah sorang otai ni, dia kata kita kalo tengok muka orang tu tua dari umurnya, maka orang tu banyak masalah dan banyak berfikir.(fakta) Betul ke? Xpasti, beliau kata ini apa yang dikatakan oleh atuk beliau suatu ketika dulu. terpulang nak percaya atau tidak. Macam aku, memang banyak masalah yang aku fikir dan kalau boleh nak cuba settlekan sendiri tanpa menyusahkan orang, mungkin sebab tu aku nampak macam dh tua skit tapi masih smart..

3 comments:

A.s.t.i.n.a said...

ehh yang ujung skit tapi masih smart tu jgn potong.. sebab betul tu ayat..

*sila bayar perkidmatan ini* :))

Hafiz said...

salam perkenalan dim!

Redbloodsnow said...

maybe betol kot org yg byk pikir nampak cepat tua..hehe

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z