Geng-Geng

Monday, March 7, 2011

Bola punya cerita

Sebut pasal bola mesti semua ingat aku nak cerita pasal Liverpool vs Man U, tapi xpa cita la skit kan. Game semalam memang best, xrugi aku mengadap tv lelama. Suarez dari Liverpool memang hebak, dialah punca segalanya. Tak rugi belanja besar untuk beli beliau dan sorang lagi striker baru Liverpool, Andy Caroll, belum lagi nk tunjuk taring, kalo tak mau kena 5-0 Man U semalam. Forza Milan!!

Semalam masa tengok bola, ada aku terfikirkan beberapa perkara yang memeningkan kepala aku. Ingat semalam nak terus update dalm blog, tapi sebab ngantuk lak. Wah kunun dasyat tapi sebenarnya tak ada pape pun, ini sekadar omong kosong mengenai bola.

Korang perasan tak setiap kali keluar atau di tukarkan, player dalam padang mesti nak kena tap tangan player baru?? kenapa ye? ada peraturan ke yang macam tu? al maklumlah aku ni memang main bola sejak kecik tapi setakat benda-benda kecik ni aku xperasan lak.

Semalamkan game antara team terkemuka, ada la sorang player ni, star kot, dia kena tackle, kemain mengamuk lagi. Lepas kena tu, boleh je berlari terus ke pengadil tapi lepas xdapat perhatian dari pengadil terus terduduk menangis dan xleh nak jalan. Adehh kemonlah, biasalah tu kalau main bola, sikit-sikit kena tackle, buang masa je nak mengamuk xtentu pasal. Lagi satu yang buat aku menyampah, time tukang angkat katil tu nak angkat si star ni, kena marah lak. Sian dia, dia cuma menjalankan tugas. Dh tau injured, bagi la orang tolong. Pe da kata star, tengok Safee Sali, sporting je...keke

Ni bukan pasal game semalam, kalo team yang kita sokong or yang kita main kalah, mesti akan salahkan sesuatu, antaranya pengadil xadil lah, player lawan main kasar lah, xsihat lah dan macam-macam lagi.Pelikkan padahal itu semua nasib dan skill. kekadang sampai seminggu di jajanya cerita tu. pelik pelik.

Korang perasan tak, mana-mana player yang menjaga stail dia atas padang, mesti main xbrapa nak bagus. Maksudnya, amek cth team yang aku suka, striker terkemuka dia, apa ntah namanya, dia memang hebak tapi sejak dia jadik femes, dia mula jage rambut dan banyak lak stail dia, performance dia sebagai penyerang bernaluri pembunuh tu merudum.

Sebenarnya macam-macam lagi,tapi tu je yang aku teringat pagi ni. Renung-renungkan..

4 comments:

A.s.t.i.n.a said...

kenalah pass baton mcm lari berganti tu kan.. tu kene pap..

siTokei said...

ala biasa nak kasi spirit kat member br ...huhuhu

Irfan Khairi : my home office

puteri said...

salam kenal..

http://bidadarijelita.blogspot.com/

bunga said...

kadang2 ada perasaan nak tengok..kadnag2 x pom..haha..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z