Geng-Geng

Thursday, March 3, 2011

Segmen:Disebalik tabir blog

Setelah diteliti, bagus jugak segmen ini. Memang ada aku terfikir untuk buat entri sebegini,tapi sebab terlalu lama sangat fikir tu yang tak jadi-jadi. Nasiblah Abg Ben kita ni tersangat hensem, telah anjurkan satu segmen yang boleh tahan hebat. Bak kata orang, alang-alang menyeluk pekasam biarlah sampai ke pangkal lengan. Sambil-sambil kenalkan diri, dapat jugak kenalan baru. Ok xpayah nak merpek banyak sangat, kita terus ke segmen ini.

Macam biasa letak header BEN ASHAARI BLOG dan tajuk DI SEBALIK TABIR BLOG.Syarat yang kedua agak payah sebab sekarang aku di ofis, baru tukar pc so xda satu gambar aku. Tapi xpa rasanya boleh tengok kat header aku. Itu tanpa segan silu aku kata gambar tu gambar sebenar. Tak caya?? Kena juga percaya sebab aku xkan letak gambar orang lain kat header blog aku. kan kan


Sedikit latar belakang aku. Kebanyakan kawan-kawan aku panggil aku dim. Aku suka nama tu. Tapi sebab apa?? sebab nama tu merupakan nama singkatan dari nama penuh aku. D.I.M . Masih baru melangkah ke alam pekerjaan, sedang berusaha mengumpul harta. haha. Jumlah follower sekarang lebih kurang 179, thanks kepada yang menyokong.

Soalan yang Abg Ben tanya....???

1. Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ? Kalau xda blog, rasanya mesti duduk berejam di laman sosial. Tapi dulu aku still suka baca blog orang, just masa xda blog dulu, susah nak carik blog2 macam sekarang ni. Jenuh meng google.

2.Ceritakan kepentingan blog kepada anda 
Kepentingan blog?? penting sangat sebab ia merupakan medium untuk aku meluah dan berkongsi segalanya. Selain itu, untuk bersosial. Maksud aku dengan kawan-kawan blogger, aku dapat saling kenal-kenal  dan gurau-gurau.


3.Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?
Yang ni nak cakap pun susah. Aku biasanya hari-hari aku akan terjah blog yang update. Kalau ada yang tingglkan komen, lagi laju aku terjah.

15 comments:

alin~hazlin~ said...

nice bl0g~ huhuhu
thanks ya

BRO_MONDAY said...

bro dim : ai pun join!!! koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "DISEBALIK TABIR BLOG"
2.New Entry "Jom Bersantai Dalam Bloglist WacanaKu"
3.New Entry "Jadual Bulan Mac 2011 Sangat PADAT !!!"

☀ Izzaty Hedry☀ said...

singgah c ney..:)

nadiemsharmz said...

saya....nadiah aka nadiem tgh jln2 jengok2 lepak2 kat belog anda dari segmen incik ben...

bosan2 meh jengok sy punye...dak bru blajo..macih!=)

http://nadiemsharmz.blogspot.com/

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam singgah dr blog abg ben segmen disebalik tabir..salam kenal!!

keep it up untuk blogging yaa!!

DAH FOLLOW!!

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

noraim said...

salam perkenalan.
singgah sini dari blog BA :)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

singgah sbntr dr ruangan bro ben.salam kenal

nur sharfatin che abdullah said...

jenguk2 dr di sebalik tabir blogger oleh abg ben. kwn, oke ?

mas.saari said...

singgah n follow dari segmen abg ben
salam perkenalan~

kalau sudi joinlah contest saya di
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/contest-makan-paling-comot.html

Cik Sue said...

BW + follow dr blog En Ben... :D

pRiNCe said...

"nice entry ..:) kawan2....jom join contest ni... kowang berpeluang menang rm1oo.. cubela."

cik ayin said...

kawan belog :)

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

sorry semalam x sempat nak merewang baca blog kengkawan yang join segmen abg ben..
rase cam tak sedap plak klu tak jenguk n baca entry u all..
skrg sedikit free..jom rewang..
salam perkenalan..
ok..chow..

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

sorry semalam x sempat nak merewang baca blog kengkawan yang join segmen abg ben..
rase cam tak sedap plak klu tak jenguk n baca entry u all..
skrg sedikit free..jom rewang..
salam perkenalan..
ok..chow..

aizamia3 said...

singgah dari blog abg ben... :)

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z