Geng-Geng

Tuesday, March 29, 2011

Lesen memandu Auto

Korang mesti dah dengarkan pasal ni, aku sengaja buat satu entry untuk kongsikan pendapat. Kepada yang belum tau. meh sini aku gtau. Tak lama lagi kerajaan akan aplikasikan 2 jenis ujian memandu. Satunya yang macam kita buat sekrang ni dan yang terbaru untuk yang ingin memandu kereta auto. Perbezaannya, sesiapa yang amek lesen manual, dia boleh drive kedua-dua jenis kereta, tapi yang amek lesen auto hanya boleh drive kereta auto je, n dalam lesen auto akan tertulis or tercatat hanya bolh drive kereta auto. Hebatkan, lagilah senang tapi pada pendapat aku, ianya akan merugikan kepada sesiapa yang amek lesen kereta auto ni.

Kenapa aku kata macam tu, meh aku ulas lagi, wah kemain lagikan. Memandangkan orang yang amek lesen auto hanya akan boleh drive kereta auto, konfom2 xkan tau bawak kereta manual. Kalau ada yang reti pun sikit je. Aku kalo kawan-kawan or sedara2 aku yang baru lepas or lulus lesen memandu, semua aku cadangkan untuk drive kereta manual dulu, sebab ia akan menyekapkan diri. Ini cuma pendapat aku, jangan lak ada yang marah2 n komplen2. Selain itu, kot2 ada emergency ke, still boleh drive 2 2 jenis kenderaan.

3 comments:

bunga said...

dah baca..

apisv2 said...

ade ms lak jpj nk check auto ke manual?haha

Dim Benihana said...

@apisv2

ntah, mungkin nk tambah lg sebab utk menyaman kot...keke

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z