Geng-Geng

Monday, March 21, 2011

lega sikit rasanya

Lama betul rasanya xupdate blog, banyak topic yang best2 terlepas baca. Nak kena kejar balik ni. Kawan-kawan semua sabar ye, nanti akan ku tinggal komen ribu-ribu. Macam biasalah bila lame xupdate blog, mesti kena bagi alasan, baru cool,padahal malas.
Pagi tadi aku amek exam, lega rasanya dah lepas satu paper, tinggal lagi satu paper je lagi. Alhamdullilah semua yang aku baca ada keluar. Soalan pun boleh tahanlah , boleh kata lebih kurang sama dengan soalan-soalan lepas.Sebut pasal exam ni, teringat masa belajar dulu, masa kat Ipt. Selalu je aku dengar rungutan xcukup masa nak study coz assignment banyak, silibus banyak la, lecturer ajar lambat la dna macam-macam lagi. Sama macam sekarang ni, padahal aku dh tau aku kena amek exam 3 bulan lepas, tapi still rasa xcukup masa nak study. Betul ke xcukup masa?? or memang assgment banyak dan orang ajar lambat???

Pendapat aku kenapa orang selalu tak cukup masa, itu semua berpunca dari pengurusan masa, kalo pandai menguruskan masa, insyaAllah cukup, tapi kalo pengurusan masa xok, memang selalu akan rasa xcukup masa, betul tak?? Biasalah lumrah manusia bila sesuatu xmenjadi, macam-macam alasan akan diberi.Alamak macam terkena diri sendiri je.

2 comments:

pwincess Lov3y dOv3y said...

hahaha.
biase la.
ske buat last minit.
belajar pun last minit la.
sbb tu timbul kes tak cukup masa nie.

Dda Ly said...

saye setuju..tak cukup mase sbb lack of time management skills..hihih seperti saye lah tu...:P

meh ke rumah..
~ku panjatkan syukur~
keep in touch ye..♥♥♥

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z