Geng-Geng

Wednesday, March 9, 2011

Tengok drama Jambu

"Pe da layan drama melayu, jambu betul"

"Tak macholah tengok drama"

Dua perkataan yang memang aku pelik. Salah ke kalo layan drama melayu. Apa kekurangan drama melayu?? Kalo nk di bandingkan dengan drama-drama negara lain, aku rasa xda la jauh sangat bezanya. Memang still banyak kekurangan, tapi sekarang aku tengok dah banyak berubah. Dari sekadar drama yang ceritanya hanya sembang-sembang, sekarang dah pandai nak bermain dengan perasaan dan emosi penonton. Tak percaya?? pergilah layan mana-mana drama melayu. Biar aku cadangkan, apa kata try tengok drama gemilang, bukan saje ada cerita yang berunsur percintaan tapi banyak jugak pengajarannya.
sumber: carian google
Sejujurnya aku sendiri dulu xlayan drama-drama melayu. Bukan apa jalan ceritanya semua dah boleh agak, ceritanya pulak xda apa yang menarik, terlalu slow sampai boring tengok dan ending dia pulak, menghampakan. Kalau aku layan pun sebab heroin dia cun melecun xpun hero dai aku minat. Semua tu dulu, sekarang ni aku makin suka untuk tengok drama-drama melayu. Biarpun unsur2 jiwang banyak sangat, tapi kalo difikirkan secara keseluruhan, memang berbaloi tengok.

So kepada sesiapa yang masih memikirkan drama kita ketinggalan or sebagainya, try tengok dulu, hayati maksud yang cuba disampaikan, mesti pas tu korang pun akan minat jugak.

2 comments:

A.s.t.i.n.a said...

oh ini DIm berjiwa sensitif.. Hidup Drama Melayu..

pwincess Lov3y dOv3y said...

mana ade jambu.
betik la.
hahaha.
ish sape gerangan manusia yang berkata2 2?
cili aje mulut nyer.
kan best drama2 melayu.
tapi kadang2 ade gak la certain2 yang agak membosankan.
tengok jalan cerita lah gak.
lau cerita gemilang memang superb.
ade pengajaran kat situ yang kita boleh nengok.:)

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z