Geng-Geng

Wednesday, March 23, 2011

Earth Hour 2011..

Hari ini aku bangun sangat lambat. Cover balik kunun-kunun study tido lambat. bangun-bangun je terus on pc dan main game yang lame tinggal. Rasanya memang terbaik, macam satu beban yang berat dilepaskan. dah lama xrasa macam ni. Semalam disebabkan aku tido atas lantai, habis sakit-sakit habis satu badan ni. Ni baru efek jangka pendek, belum jangka panjang, so kawan2 suma, jangan tiru aku. Bahaya.Hari ini macam xda pape aktiviti nak buat, blog pun xidea lagi nak update, so terpaksa merepek je la dalam ni. 

Tadi aku dengar radio, aku dapat satu info yang berguna. Earth Hour. Rasanya semua pun tau apa kebendanya tu. Kalo xsilap aku, sambutan earth Hour akan disambut 26hb Mac ni, so demi menjaga bumi tercinta ni, apa kata kawan-kawan semua pun join. Teringat masa mula-mula sambutan ni diadakan. Kawasan sekitar rumah aku memang gelap habis, Taman sebelah rumah pun gelap. Lepas tu semua orang pun lepak-lepak luar, rasa macam seronok je.

Then bila kali kedua, aku tengok sambutan dah makin kurang, tapi aku serumah memang xpernah miss, sekurang-kurangnya semua lampu kami padamkan, just kipas je xleh tahan, keke. Bak kata penyampai radio pagi tadi, jika kita memadamkan lampu dan penggunaan elektrik selama sejam pun, kita akan bawak banyak perubahan. So apa salahnyakan kalao kita sokong demi masa depan yang lebih terjamin.

Jom sama-sama melindungi bumi kita ni.....


6 comments:

belogkiter said...

sudah tentu. setiap kali ada, pasti akan turut serta.. sayangilah bumi anda..

fahmie firas said...

hye sahabat..
woww nice blog.. feeling lucky that i've found ur blog...
Dah follow anda... jangan lupa follow saya...
http://purplebloggerboyz.blogspot.com/
Terima kasih,thank You...

syaEYRA said...

mari kita pki lilin je lps nih

♥ bella nabila ♥ said...

masa 2009 bella sambut gak pi tutup abes semua lampu umah , mak marah coz dia ngah baca al-Quran dan suh bella pi bukak balek semua lampu..hehe

BRO_MONDAY said...

bro dim : as salam bro, ai tetiap tahun, setiap kali buat kompom ai sokom!!! sokom penuh...sanggup bergelap, kadam² hanya pasam lampu tidur kaler kunim je, terang sikit je dalam umah...macam pakai lilin...('',)

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry ".:.TERHARU & MENGHARGAI.:."

Kejora said...

salam...

http://bidadarijelita.blogspot.com/

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z