Geng-Geng

Sunday, March 6, 2011

Soalan lazim kita

Ni satu lagi, orang kita selalu tanya soalan yang dia sendiri dah tau. Hah ni perkataan yang keluar dari seorang kenalan aku. tetiba petang ni teringat so aku kongsikan dengan korang semua. Rasanya korang pun mesti pernah jugak terkena ngan soalan ni. Dulu aku sendiri tak perasaan, tapi bila dah dengar baru aku tau. Mungkin ada yang beranggapan lain dari apa yang bakal aku sampaikan. Memang tak dinafikan kalau berfikir secara rasional dan luar dari kotak kita akan dapat banyak kesimpulan. So untuk tidak menimbulkan apa-apa, kita amek entri aku ni just untuk berkongsi sebahagian cerita lawak dalam hidup aku. Alamak ayat emo pulak, saje untuk memanjangkan entri.
 sumber:carian google

Kembali kepada tajuk, ceritanya bermula....

aku terserempak dengan seorang kenalan tengah makan nasi, then aku menyapa "tengah makan nasi ke?"....adehhh  atau

seorang kenalan nak ke toilet, lalu aku bertanya " g toilet nak buat apa" adehh. atau

seorang kenalan tanya bila ko tido " dengan selamba aku jawab kul 10" padahal kita bukan sedar kita tido kul brapa, sepatutnya jawab "aku masuk tido kul 10" atau

kawan pajabat bersiap-siap kemas pada waktu balik kerja, dengan selamba aku tanya "nak g mana?:"

dan banyak lagi sebenarnya. Buat masa ni ini aje yang aku ingat. Tapi rasanya maksud yang aku cuba sampaikan korang faham.Sebenarnya kalao nak difikirakn pertanyaan sebegitu wujud hanya kerana ingin beramah mesra dan bersopan santun..

ps: 1 lg soalan yang lazim, bila nak kahwin??? adehhh

2 comments:

A.s.t.i.n.a said...

baru balik kerja jiran bertanya "baru balik ker?"

Astina tersenyum manis sajer..

Suka Hati Saya La.. said...

soalan lazim yg slalu mak ngan sedara mara slalu tnye ble blk kg

"ble nk kawen ni???"

adeh....xtau dah nk jawap apa...huhuhuuu

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z