Geng-Geng

Wednesday, March 16, 2011

Debat mengenai blog

Salam pada semua, seronok berblogwalking lupa nak update blog. Sangat berasa kagum dengan kesemua blogger. Hebat-hebat idea diorang ni, dah macam-macam idea dan cara diorang berblog. Satu lagi hebat betul penangan dari blog BA, 2 3 hari lepas aku join segmen dari blog dia, hebat betul penangan dia, yang lepas-lepas pun sama. Banyak blog yang dapat ku terjah just xsempat nak terjah semua je.

Mengenai tajuk aku rini, tak da la serius sangat, masa aku lunch tadi ada la sembang-sembang pasal blog. Sengaja mencari pendapat berbeza. Sengaja je berdebat mengenai blog mana yang diorang suka baca dan cara penulisan sebagaimana yang diorang suka. Hebat-hebat sungguh luahan mereka. Sengaja aku petik macam-macam persoalan untuk tengok apa reaksi diorang. Yang paling aku suka bila diorang ada mengatakan sesuatu pada blog aku, maksud aku komen la, bukan untuk bergaduh tetapi untuk aku memperbaiki dan mempertingkatkan cara aku menulis. Memang la agak panas dan rasa kecik hati kot kalo kena tegur, dah lumrah manusia, tapi perlu ingat bukan untuk orang lain pun, untuk diri sendiri.

Banyak yang aku dapat tadi, antaranya yang dapat aku kongsi, walaupun blog xfemes, xsemestinya xda pembaca, ada je cuma kita sebagai penulis yang tak tahu. Kepada korang-korang yang rasa xfemes dan xramai pun orang  singgah, jangan putus asa, kembali balik pada tujuan asal korang berblog, insyaAllah akan berjaya suatu hari nanti. Selain itu, setiap orang xkira la femes ke tidak, setiap apa yang kita buat, ada orang akan sukakannya dan jangan lupa akan ada juga orang yang tak suka. Bukan senang nak puaskan hati semua orang. 

Sebagai pembaca, mesti kita ada entri or blog yang kita suka baca. Macam aku aku lebih sukakan entri yang simple tapi maksud dia tu ada, xkiralah macam na pun cerita dia. Tak perlu nak berbunga bagai or pape. Teguran or pendapat dari orang perlu sentiasa diambil kira walaupun benda kecik. Bagi aku senang je, setiap orang ni citarasanya lain-lain, xperlu nak berdebat or nak bergaduh sesama sendiri mana lagi best, itu terpulang kepada diri sendiri. Kita sesama manusia kena saling membantu, xkira dari segi apa pun.

7 comments:

Miss Ran said...

betol2

skong sgt..

popular bkn erti berjaye

nemo said...

aik, org tu terase la plakk! hihihih

Dim Benihana said...

@Miss Ran
kejayaan tu terpulang dari kita nak judge dari segi apa...

Dim Benihana said...

@Nemo
bukan terasa ke pape, just ingin berkongsi..

cik ayin said...

betol tu :)

A.s.t.i.n.a said...

betol3333..

Wah Dim hebatlah boleh cete sal blog sendiri... Kalau Astina tak reti nak cet...

Astina tutup blog seketika.. nanti jenguk lagi.. :)

Redbloodsnow said...

haaa sama lah dgn aku dim. aku suka bc entry yg simple ringkas but then ada isi drpd yg pjg lebar but then isi satu je..:D

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z