Geng-Geng

Saturday, March 12, 2011

Doa ibu segalanya

Selamat pagi semua, letih betul semalam, balik-balik kerja terus masuk tido.Kul 4 lebih baru terjaga. Tadi lagi nak update blog ni tapi apakan daya, godaan tido lagi menarik. Di pendekkan cerita, masa aku di ofis tadi, ada la aku sembang ngan akak sebelah meja aku. Dia ceritakan pasal anak dia yang belajar di Mesir tu. Seronok je dengar dia ceritakan, menampakkan kebanggaan dalam muka dia. Mak mana yang tak bangga jika anaknya berjaya.

Dalam banyak-banyak pujian tu, aku tertarik dengan satu ni, katanya si anak ni kalo hendak buat pape mesti mintak izin maknya. Tak kira apa pun, kalo di asrama, dia nk amek exam or kuiz, mesti dia telefen ke emaknya. Katanya doakan dia lulus dengan cemerlang. Kagum betul aku dengan anknya, nanti bila aku dh ada anak, aku akan didik anak aku ke arah itu, insyaAllah.

Doa dari seorang ibu itu sangatlah berharga. Tapi tidak lupa juga doa dari keluarga lain. rasanya pun dah ramai yang tahu. Kepada anak-anak diluar sana, kalau inginkan kejayaan, jangan lupa mohon keberkatan dengan ibubapa. Dan kepada ibu-ibu, sentiasalah doakan anak anda yang baik-baik.

Ps: Jangan lupa berdoa kepadaNYA

7 comments:

Bahulu said...

As salam..kenal@terjah kat sini
terbang dr BA kita tooo

tengku ashran said...

hye,jom follow blog Ash
jenguk & komen2 yer.
^_^

Cik Sue said...

hargailah ibu anda ketika hayatnya masih ada... =D

Nasuha Salleh said...

restu ibu dan ayh..mmg sgt bermkna ;))

Afzainizam said...

Ya ALLAH, jadikanlah kami, ibu bapa dan keluarga kami serta umat Nabi Muhammad s.a.w. yang lain hamba-Mu yang tetap beristiqamah dan ikhlas mentaati-Mu. Jadikanlah akhir hayat kami dalam husnul khotimah dan melafazkan kalimah tauhid. Selamatkan kami dunia dan akhirat.Dan wajahku memang begini
Sikapku jelas tak sempurna
Ku akui ku bukanlah mereka
Ku apa adanya

*)
Menjadi diriku
Dengan segala kekurangan
Menjadi diriku
Atas kelebihanku.......

Terimalah aku
Seperti apa adanya
Aku hanya insan biasa
Ku pun tak sempurna

Tetap ku bangga
Atas apa yang ku punya
Setiap waktu ku nikmati
Anugerah hidup yang ku miliki

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

apezs shah said...

im follow here..:)

Fuuyooh said...

salam dan selamat pagi
jom baca:

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-tuhan-trafik.html

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z