Geng-Geng

Thursday, January 20, 2011

Bila rapat perlukah ada status???

Selamat pagi semua.


Hari ini sekali lagi aku akan buat entri berdasarkan persoalan yang terngiang-ngiang dalam fikiran aku pagi-pagi buta ni. Dulu aku pernah buat entri kawan baik yang berlainan jantina, tak pernah baca ke? tak pa klik SINI. Entry pagi lebih kuranglah jugak dengan entri td.


Persoalannya berbunyi macam ni, apabila seseorang rapat dengan kawan dia tidak kira lelaki or perempuan, mesti ke ada status?? Contohnya, dari kawan tukar ke kawan baik, or maybe abg angkat, ataupun mungkin menjadi kekasih 'terang' (skandal). Yang ni aku belum lagi ada pengalaman yang dasyat. Apa salahnya kalau kekalkan dengan perkataan kawan?? ataupun mungkin untuk memberi tahu orang sekeliling yang dia ni kawan baik aku??


Apa yang dapat aku huraikan mengikut pendapat peribadi dan naluri keibuan, aku rasa tak salah jika semua kawan yang rapat kita tukarkan statusnya.Bukan apa bila ada perkataan 'baik', menampakkan lagi diri empunya status special. Tapi jika berlainan jantina perlu di ingat, jika tersalah langkah mungkin akan bertukar kepada yang lebih teruk. Aku rasa patutnya biarlah ianya menjadi hanya kawan. Banyak keburukan dari kebaikannya, tambah2 lagi, kalau orang yang kita berkawan baik tu sudah berpunya.


ps : esok aku akan ke Air Terjun Pangsun, Hulu Langat, ada ke yg pergi sana jugak??
 
Promosi : Korang semua ada facebook? Kalau ada meh la join kat page aku ni. Jom singgah SINI.Sangat menghargainya kalau anda semua support page aku

2 comments:

nemo said...

nak like entri ni! hihih

Zura said...

klo mcm2 kte jd kwn bek r ye...sng ckit..kekeke

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z