Geng-Geng

Wednesday, January 12, 2011

Pemain terbaik dunia

"Lionel Messi dianugerahkan pemain bola sepak terbaik dunia buat tahun kedua berturut-turut dan Jose Maurinho dinobatkan Jurulatih terbaik Dunia. "
                                                          Petikan dipetik dari surat khabar Utusan Malaysia
Wah dasyat jugakkan si messi ni. Dulu main bola sama-sama je ngan aku.  Tahun ni Messi ni dapat trofi baru  Ballon d'Or FIFA, yang mana sebelum ni anugerah ini dibuat berasingan .Saingannya Iniesta dan Xavi dari pasukan kelab yang sama berjaya dikalahkan.  Calon tahun ni memang semuanya pun hebat-hebat belaka. Tak banyak songeh bila main, tak macam sesetengah player yang dicalonkan sebelum-sebelum ini.

Berikut adalah senarai pemenang-pemenang dalam anugerah Juara Lagu ke25 Fifa

Pemain terbaik(lelaki)       - Lionel Messi(Argentina, Barcelona)
Jurulatih terbaik              - Jose Mourinho(Real Madrid)
Pemain terbaik(wanita)      - Marta(Brazil)
Jurulatih terbaik (wanita) - Silvia Neid(Jerman)
Fair Play                          - Haiti(Pasukan wanita B17)
Anugerah Presiden Fifa     - Desmond Tutu (Afrika Selatan)
Anugerah Puskas(Jaringan terbaik) - Hamit Altintop(Bayern Munich)
Kesebelasan Terbaik Fifa -
                  Penjaga gol : Iker Casillas(Real Madrid)
                  Pertahanan : Lucio(Inter Milan), Maicon, Puyol, Gerard Pique(Barcelona)
                  Tengah       : Xavi Hernandez, Andres Iniesta(Barcelona),                    
                                     Wesley Sneijder(Inter Milan
                   Penyerang  : Lionel Messi(Barcelona), Christiano Ronaldo(Real Madrid),
                                     David Villa(Barcelona)

ps : jangan terkejut pulak kalau tahun-tahun akan datang pemain Malaysia pulak yang tersenrai dalam senarai pemenang.

3 comments:

BRO_MONDAY said...

bro dim : TAHNIAH buat mereka ('',) hasil usaha gigih tu..koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^_^ OH~ BaJu BaTEk ^_^"
2. New Entry "Japan Giveaway by Imaan09"
3. New Entry "Edit Photo Contest by Hajar"

eqbalzack said...

abg eq bola ni kurang sket...layan mcm tu je...

Dim Benihana said...

bro_monday : yela semua org pun kalau berusaha akan berjaya

abg eq : xpa abg, minat orang memang lain2, tapi kita kena sokong satu sama lain, baru la maju..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z