Geng-Geng

Sunday, January 23, 2011

Main tengah malam

Tepat jam 11 baru aku boleh online. Sibuk betullah hari ni. Padahal apa pun tak buat. Tapi kenapa tajuk entri main tengah malam?? aku tau mesti ada yang pikir bukan-bukan lalu menerjah ke entri kau ni kan, perasan pulak. Ish korang ni jangan le pikir bukan-bukan. Maksud aku dengan tajuk tu, tengah malam baru aku dapat main internet, sekali tengok beribu-ribu pulak blog yang berupdate, adehh banyak pulak ketinggalan. Tak pa malam ni aku akan katamkan semua-semua tapi kalo xsempat, sorila geng, jangan risau, aku akan cuba juga ye.

Berbalik pada cerita aku, hari ni pagi-pagi lagi aku dah bangun untuk kemas bilik dan basuh baju. Mana taknya bilik dah macam reban ayam je, pastu akuarium dh macam bela ikan keli je. Aku pun apa lagi bertindak dengan pantas untuk membersihkan segala apa yang ada. Lepas je selesai semua, aku pun bersiap pulak. Yela dah janji ngan cik z untuk kuar beli barang sikit sambil nak survey2 tv. Tengahari tu, jalan pulak jem teruk. Aku dah tak boleh nak sabar, kalau jalan town jem xpa, ni kt kepong je kot.Pikir punya pikir, terpaksa jugak redah . Sambung balik, cik z dah msg2, maybe dah xsabar nak shopping.

Sampai je kat salah satu shopping kompleks terkenal area selayang, terkenal ke??? terkenal la sebab selalunya ramai orang. Aku jarang ke situ, tapi di sebabkan situ je senang pergi tanpa melalui pelbagai rintangan. Sesampai je kat sana, nasib aku baik, aku dapat parking dekat dengan pintu masuk dia. Kira nasib baiklah tu, yela slalu kena bayar singgit, ni xpayah, dekat pulak tu. So aku pun berjalan-jalan la kat situ. Dalam kepala macam-macam nak beli, yela sonok sgt sebab orang xramai. Siap boleh main kejar-kejar lagi kt dalam tu. Sehinggalah.....to be continue....

Korang mesti bengang sebab cite tak abiskan, ok ok aku habiskan, ada la seorang staff yang kerja kt situ berkata-kata. Eh ngumpat pulak, tak pa coz aku nak berkongsi pendapat. Dengan lantang je dia berkata " diorang ni (customer), kalau tengok kita yang pakai bj ni(uniform shopping mall tu) mesti tanya macam-macam, ingat kita ni tahu semua benda ke? " hello...aku ni pun customer n secara kebetulan aku pun baru je bertanyakan sesuatu pada temannya. Menyirap tak darah muda korang kalau dengar macam ni??? dah namanya kerja kt sana, mesti biasa ngan keadaan dan susun atur tempat tu, tak kan xleh tanya?? lagipun bukan tanya soklan matematik or alamat rumah Ana Rafali sesiapa?? customer just nak tanya pasal barang yang ada kt situ je.

Dari pengalaman aku kerja di JUSCO dulu, diorg slalu igtkan yang product knowledge tu penting. Yela masa nilah yang penting bila customer tanya. Sekurang-kurangnya ada jawpan diberi walaupun bukan kita yang menjaga product tu. kan kan.

Promosi : Korang semua ada facebook? Kalau ada meh la join kat page aku ni. Jom singgah SINI.Sangat menghargainya kalau anda semua support page aku

1 comment:

Imran nyambek said...

kena tahu lah sikit.kate keje situ

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z