Geng-Geng

Monday, January 24, 2011

Kenapa header jadi blurrr???

***UPDATE  
 Hasil pembacaan dan google, ada jugak yang ada masalah sama macam aku. Rasanya semua pun tak tau ngape jadi macam ni, harap pihak berkenaan boleh try tengok-tengok, kot-kot ada jalan penyelesaiannya.
Solution yang aku amek, upload pic header korg kt imageshack, dll, then amek direct url untuk header tu. InsyaAllah jadi, macm aku buat skg.
 
 Adehh pagi-pagi dah pening pale. Bukan sebab kerja yang sejak azali lagi aku malas nak buat. Ni sebab header aku ni, tiba-tiba je blurrR. Pagi tadi adalah aku tukar header, then bila siap upload, gambar dia blur. So aku asume, maybe header baru tu silap edit kot. Aku pun tukar lah balik ke header asal. Eh blur jugak. Aku asume skali lagi, maybe sebab line internet kat ofis ni yang slow, so aku try guna cara lain, still sama lagi...adehhh 


Dah abis cara dah aku tengok kod html dan macam-macam lagi. Reset ke template lama pun dah, tp still same. Kat sini aku nak mintak jasa baik dari kawan-kawan blogger, tahu tak sebab apa?? ada cara tak nak elokkan?? untuk pengetahuan korang, gambar lain suma pun ok. Macam na ye??

Promosi : Korang semua ada facebook? Kalau ada meh la join kat page aku ni. Jom singgah SINI.Sangat menghargainya kalau anda semua support page aku

7 comments:

BRO_MONDAY said...

bro dim : adehhh~ ai gagal lah bab² ni...kite tunggu dan lihat apa kata rakan²...ai punye header pun macam blur jugak ni...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^ CuTi PanjaM !!! Best nye..koh koh koh ^"
2. New Entry "CONTEST KAMI POSE COMEY"

Dim Benihana said...

kalau sebelum ni blur xpa, ni jelas je, pagi ni br dia blur..

Anonymous said...

wei asl blog ko xleh right click?susahla psl aku ske bukk tab byk2.cer relaese kn right click tu..:p

Anonymous said...

oke jerk header ko dr monitor aku ni..xde blur2 pon..ke ko yg blur ni dim??

Myung Dae said...

Mungkin pada permulaan edit gambar tu tak betul ..

Jom Join COntest Ni
http://myungdae92.blogspot.com/2011/01/promosi-header-hanya.html

Dim Benihana said...

Anonymous : ok akan di kemaskini tp sape ye ni???

diri sendiri : lega coz ada jugak caranya nk betulkkan..

Budak Botak said...

Rasanya ada lagi blogger yg ada masalah cmni...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z