Geng-Geng

Saturday, January 15, 2011

Pentas pilih kasih

Kalau diikutkan dengan tajuk entri, itulah tajuk rancangan kt televisyen malam-malam ni. Aku ni bukannya berseni sangat. Bila tengok diorang berlakon memang real dan bersahaja, tapi juri kata tak bagus. Kalau nak diikutkan pebezaan dengan lakonan aku, kayu lagi aku.Pening-pening, apalah yang juri tengok. Susah dengan orang yang berseni ni, keke

Salam semua blogger, entri aku kali ini bukanlah hendak menceritakan psal cerita realiti tu,tak ada kena mengena pun,  tapi sekadar ingin bermonolog. kekeke bahasa seni pulak. Pilih kasih, rasanya semua pun biasa dengan keadaan ini. Kenapa mesti ada pilih kasih?? bukan ke tidak adil begitu??

Boleh dikatakan disetiap keadaan ada pilih kasih ni, tak kira ketika belajar, kerja, ataupun di rumah. Kalau masa belajar, selalunya orang-orang yang pandai mesti di beri perhatian lebih oleh pihak sekolah, macam mana pulak dengan pelajar-pelajar biasa? or kelas bawahan??Bukan ke orang2 begini harus diberi perhatian lebih supaya tidak menjadi lagi teruk?? Ketika kerja pulak, yang kuat bodek mesti di beri layanan lebih sedangkan yang buat kerja secara ikhlas tidak pulak diberi pengiktirafan? Kalau di rumah, kenapa mesti ada perbezaan di antara anak-anak? ada anak yang mintak apa saje pun dapat, dan begitu juga sebaliknya. Adehh pelik la pulak kan, kenapa mesti ada pilih kasih?? rasanya semua persoalan ini diri sendiri je yang boleh jawab.

ps : thank kepada Abg Ben Ashaari sebab letak url blog ini dekat blog dia,

1 comment:

Anonymous said...

Nice Blog U Got Big Hallo From FuparkFashion.blogspot.com

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z