Geng-Geng

Sunday, January 23, 2011

Blog pun kena bayar cukai...

Selamat hari ahad semua-semua,
 
Dasyat betul topic rini, tadi masa aku bw aku terjumpa tajuk ni. Hmm kalau ikutkan pendapatan yang melebihi tahad tertentu memang dikenakan cukai pun. Betul ke?? sori tak tau sebab gaji aku sebulan pun cukup2 makan je. Just sebelum ini orang tak tau yang blog or facebook or apa saje boleh mendatangkn pendapatan lumayan. Tapi betul ke?? boleh untung ribu2 kalau rajin berblog or sebagainya??? Ish kena rajin lagi ni.Cakap banyak pulak aku, aku pun bukan tahu banyak sangat. Tapi kalau dah ada pendapatan beribu-ribu, apa salahnya kalau bayar cukai, tak pun p bayar zakar zakat. Bolehlah kita membantu meringankan beban orang memerlukannya selain dapat bekal ke akhirat nanti.
 
Kita ketepikan isu cukai tu dulu walaupun tajuk aku memang berkenaannya. YEla petang2 ni, lepas makan kari tulang rusuk, mulalah mengantuk. Tv pun xda cerita yang menarik. Nasib ada live badminton terbuka Malaysia. Tak sabar nak tengok Dato' Lee Chong Wei jap lagi. Sekarang game beregu campuran. DUa-dua pun dari china. Semangat aku tengok, diorg ni walaupun dari team yang sama, tp main bermati-matian. Psstt aku suka tengok awek yg baju merah tu. Eh iklan lak. Aku harap kita akan menang satu lagi kejuaraan petang ni.



Promosi : Korang semua ada facebook? Kalau ada meh la join kat page aku ni. Jom singgah SINI.Sangat menghargainya kalau anda semua support page aku

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z