Geng-Geng

Wednesday, January 19, 2011

Follow u then follow me back

Rasanya ayat ni memang amat familliar dengan semua blog-blog. Tapi apa kebestan nya???

Ada sesetengah blogger, hanya akan follow blog yang di rasakan best, betul tak?? Rasanya aku sendiri pun ada fikirkan macam tu dan sampai sekarang pun aku akan buat benda yang sama. Bukan apa sebab seronok membaca blog-blog yang sangat kreatif dan banyak idea. Tambah-tambah lagi yang ada buat tutorial. Tapi kalau orang dah follow kita, tak kita nak buat tak tau je kan??

Sejak akhir-akhir ni, aku ada terpikirkan benda ni. Kalau kita main follow je, ada ke hati untuk baca entri dia?? or just follow sebab nakkan follower jadi ramai.

Tak apa, ini pendapat aku, contohnya kalau ada orang follow kita, kita mesti akan terjah ke blog dia kan. Kalau tak ada tahu la aku kan.Kalau aku tak salah untuk follow balik sebab ini akan menaikkan semangat untuk dia berblog. Contohnya macam aku yang baru ni, aku sangat teruja kalau ada orang follow aku, tambah-tambah lagi kalau ada blog yang femes ni follow kita. Tapi perlu di ingat, kena jugak baca entri dia sebab membacakan asas kejayaan. Macam aku, setiap pagi aku akan baca semua blog yang di update, just kadang-kadang tak sempat nk tinggalkan komen je. Sori ye. Selain menaikkan semangat, kalau kita tinggalkan komen membina, insyaAllah empunya blog akan cuba berubah. Yela orang buat blog selain untuk kepuasan sendiri, nak jugak orang bacakan, so kenalah take positif dengan komen orang. Kalau semua pun nk orang follow n tak ada sesiapa yang nak follow, macam na nak maju. Ini hanya pendapat aku, korang rasa macam mana??

Promosi : Korang semua ada facebook? Kalau ada meh la join kat page aku ni. Jom singgah SINI.Sangat menghargainya kalau anda semua support page aku

1 comment:

Anonymous said...

okeh dah blog ko ni
ada idea la org kata
tp asyik tulisan jekk
perbanyakkan la gambar skit..
lg satu, bahasa ko mcm baik2 je dim..
bagus tol BM ko..hehe
santai le sikit, jgn siyes sgt
pastu ko suka sgt buat 'ekekekekekeke'..pjg aku nk baca tu..hehehe..
apa2pon, follow gak blog ko ni..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z