Geng-Geng

Thursday, February 3, 2011

aktivit cuti yang menarik

Hari ini bangun je dah tengahari, alamak terkantoi pulak. Semalam tido lmbat sangat, dok main game, tapi yang tak puas ati sebab kalah last minit. Siot betulkan. Bangun-bangun je terus makan tengahari, masakan yang sedap, siap bertambah lagi. Sotong masak merah,aduh sedap gila, sebelum update ni pun dah bantai lagi sepinggan dengan kuah banjir. Merah abis mulut menahan pedas, tp xpa sebab memang kegemaran tu.

Tadi lepas makan, aku ke area Bukit Bintang. Adik aku, Yana Clyne mintak tolong hantar dia dan kawan dia ke Time Square. Alah tempat sahabat blogger buat gathering hari tu. Mula-mula ikut perjanjian nak hantar ke monorail chow kit je sebab aku bajet KL memang akan jem teruk. Selepas di bodek dengan teruk oleh Yana Clyne, dan keadaan jalan yang lengang, aku pun decide untuk hantar dia terus ke sana. Memang jalan lengang just keadaan kat area bukit bintang agak sibuk dan ramai orang. Ribu-ribu orang ada kat sana, ingat nak gak join lepak sana sambil cuci-cuci mata, keke ada niat jahat. Dalam perjalanan balik selepas aku drop diorang, aku sengaja lalu kawasan pudu raya dan jalan ipoh, punyalah sibuk jalan tu. Sibuk dengan pelancung-pelancung asing, keke. Meriah betul kawasan tu. Tak ada ke pihak berkuasa nak serbu kawasan tu, kot-kot ada yang datang tanpa izin ke?? terlebih izin ke?? Kekadang tu tension pulak sebab diorang je yang lebih. Yang lagi menyakitkan hati, diorang bila lintas jalan macam jalan tu tempat pelintas jalan kaki lalu. Aku lak yang terpaksa brek secara mengejut. Bengang betul aku, nasib tak terlanggar je diorang tu. LAgi sakit hati aku, ada seorang mamat berkumpulan tu, seangkatan dengan diorang kt sana, dengan selamba je membuang sampah. Kalo kecik tak pa, ni selambak dia buang di tengah-tengah jalan. Ingat nak snap je pic n tanyang kt blog ni, kamera pulak buat hal.adehh. 
sumber : carian google
Balik-balik je, layan blog jap. Ni tengah prepare untuk turun padang main badminton. Sengaja je join budak-budak kt depan rumah ni. Dari semalam dia ajak aku, aku malas nak main open ni, sebab angin banyak. Penat je pukul kuat2 then perginya tak. Bajet hebatkan. Hari aku aku turun la jugak. Main ngan adik-adik aku. Sengaja nak seronok-ronok dan exersice skit. Makan dah banyak tapi tak kan nak dok rumah je kan. Kang lagi bertambah berat aku yang semamngnya berat ni. kek.

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z