Geng-Geng

Saturday, February 5, 2011

sakit yang tak boleh tahan

sumber: google

Salam semua..

Hari ini aku tak larat. Boleh terdemam lak. kalau demam je tak pa. Ni siap dengan selsema lagi.Bukan aku nak raih simpati ke pape, tapi desebabkan aku macam ni lah aku dapat idea untuk update, keke. Syukur-syukur. Perlu diingat yang setiap kejadian ada hikmah di sebalikya. Mungkin DIA sedag menguji aku. Pape pun kena sabar meghadapiya.Berbalik pada tajuk entri, sakit yag memag tak boleh tahan n tak boleh nak buat pape. Aku bagi 5 sakit yag memang kalau aku kena, malas nak buat pape. Maksud aku bukan sakit yag kritikal, tapi sakit yang majoriti pu kena.

Sakit perut
wah ini memang teruk. Kalu kena yang sikit oklah boleh tahan, kalau tak memang tak payah pikir, terus je ke bilik air.

Sakit mata
kalau kena sakit ni, keja nak tido je. Kalau kena time kerja, memang tak akan buat pape. Kalau g jumpa doktor, memag secara automatik dapat MC 3 hari. AKu pernah g mintak MC alasan sakit mata sebab malas nk keja, so dari pagi memang dok gosok mata je.

Selsema
Macam hari ni, aku nak buat pape pun tak syiok. Hidung asyik berair je. Kalau boleh nak je guna vacuum air sedut abis kuar. Lagi teruk bila hidug ni siap gatal lagi. Mulalah tak senang duduk.

'ulser'
Susah nak makan or minum. Pantang betul. 
Sakit gigi
Yang ni memag tak boleh tahan. Tambah-tambah pulak kalau gigi graham or bongsu. Mau tak senang duduk dibuatnya. AKu dulu kena sakit gigi bongsu, kelas satu hari aku tak pergi.

Korang sepedapat tak ngan aku. Or korang ada pengalaman lain. Oklah entri tengah selsema, sori kalau ada sebarang kesalahan. Memang tak da idea langsug, ingat nak tido je ni.

1 comment:

BRO_MONDAY said...

bro dim : ('',) moga cepat sembuh ye...waif ai pun skam ni ngah demam+selsema+batuk+sakit tekak...komplit set..adehhh! skam ni musim..ai aritu pun baru je lepas...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "SEGMEN SENYUM X NAMPAK GIGI"

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z