Geng-Geng

Wednesday, February 2, 2011

Memburu biar betul

Tembak biar kena badan, jangan kena ekor...itu petua bila memburu. Bestkan pepatah tu. Ni bukan pepatah yang aku pikir sendiri, tapi aku dengar masa aku tengok ngangkung. Kredit kepada penulis lirik dan sesiapa saje yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dengan cerita ngangkung.Korang dah tengok ke cita?? Haha lambat pulak akukan. Sebenarnya lama dah tengok tapi tak da idea nak update. So malam ni aku paksa juga untuk update sebab takut pepatah ni berkubur macam tu je. Ke aku yang xtau? tak apalah, maybe aku slow kot, aku nak jugak share kat sini. Tapi perlu dingat ini bukan entri mengenai cerita ngangjubng ye.

Secara kesulurahan nya, besar maksudnya. Kalau ikut logik, memang betul la, kalao tembak ekor susah nak kena. Kan dia asyik gerak2 je, kalau badan dia dok situ je. betul ke?? bolehlah tahankan. Kalau ada impian biarlah kita target untuk benda-benda yang halal dan betul, bukan dengan target benda yang tak pasti ataupun menggunakan helah supaya cepat atau sebagainya.

Itu je yang aku nak kongsikan, pepatah yang bagi aku sangat menarik.Dikesempatan ini aku nak ucapkan selamat tahun baru cina kepada semua. Rasanya tak lewat lagikan. 

1 comment:

APi said...

HCNY..
toche toche..
nanti wa kasi lu itu angpaw..
ingat ma..
tembak kat badan bukan dekat itu ekor die punye pun..^^

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z