Geng-Geng

Tuesday, February 1, 2011

Minyak naik???

Yang pertama aku nak wish pada semua yang bercuti hari ni, selamat hari wilayah. Ramai kata hari ini hari KL tapi sebenarnya hari ni merupakan hari wilayah persekutuan-KL, Putrajaya, Labuan. Pagi hari waktu cuti ni macam biasa la, tak ada buat apa-apa pun. Ingat nak kluar, tp Kl mesti jem teruk sebab ada LTDL. So malaslah memandangkan minyak dah mahal. Aku tengok LTDL di tv je, tapi jadi sakit hati sebab kamera dia asyik hang je. Bila hang mula la dia tunjuk dari kamera lain, orang nak tengok orang berbasikal dia tunjuk lain lak. Tak apa la, sape soh tanak turun padang tengok live kan. EH merepek lak pagi-pagi ni.

Sebut pasal minyak mahal, semua pun dah tau kan. Rasanya semua pun tak suka sebab gaji tetap tak mo naik. Semalam minyak Ron97 naik lagi seposen. Adehh dasyat betul. Aku bukan apa, kadang-kadang ada jugak isi ROn97, kunun nk cuci enjin. Lepas ni terpaksa meralisasikan cadangan aku untuk naik public transport. Yang menjadi masalah dan kemalasan aku untuk naik public transport ni banyak. Malas tu memang daah tak boleh nak buat apa-apa, tapi keadaan public transport tu yang membuatkan aku lagi malas nak naik public. Dari segi masa memang sangat merugikan, lambat yang amat, lepas tu dengan orang ramainya lagi. Haha manja lak kan.

ps: entry malas....

2 comments:

ainakhani said...

ktm suck gila kan ??

Dim Benihana said...

ktm memang teruk gila tp xtau la skg mcm na...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z