Geng-Geng

Thursday, February 17, 2011

Sedih tapi sakit hati

Pagi-pagi lagi aku dah xda mood. Bukan apa ni sebab kejadian semalam yang memang aku tak duga sangat-sangat. Semalam malam, member aku ada ajak join main futsal, aku memang excited untuk join, pagi-pagi lagi dah ready. Kul 8 lebih macma tu aku dah siap-sap mandi. Terus bertolak ke tempat futsal. Selalunya kasut futsal memang dah tersedia dalam kereta, aku memang tak keluarkan.

Bila sampai awal, mula sembang-sembang tunggu member. Then bila sampai masa nak main, baru sedar kasut xda, aku pun dengan cepat-cepat balik rumah. Tengok xda jugak. Aik peliknya. Setelah difikir-fikir, ini mesti kerja pencuri ni, takkan pembunuh lak amek kasut tu.
sumber : google
Setakat ni, dah banyak kot kasut aku rezeki pencuri. Geram gila sebab aku punyalah susah kumpul duit untuk beli. Bengang plus sedih. Asallah ada orang yang suka jadi pencuri ni?? Memanglah syiok dapat kasut free, tapi mesti rasa xbest n xselesa. Kasut kita beli base on keselesaan dan kecantikkan. Tapi tak tau la plak, kot-kot dia jual or hadiahkan kat awek dia. Kalau ikutkan hati memang nak je maki hamun dia, doakan dia patah kaki ke apa...

Rilex-rilex, tak baik buat macam tu. Setiap kejadian ada hikmahnya, mungkin ada salah aku dimana-mana tu. Mana tau bila aku pakai kasut tu, aku berlagak ke apa. Bab doa, memang tak jadi kalau aku doakan keburukan, kena doakan si pencuri tu lembut hati untuk bertaubat, insyaAllah ok. So aku kena belajar terima keadaan ni.

ps : korang2 suma, meh klik nuffnang aku, boleh aku cash out beli kasut futsal baru...keke (lawak pandai)

4 comments:

Zura said...

saba ye nt kte bli yg bwu...hu2 cian2

cik3zza said...

nnt sruh dorg kt ofis buat derma kilat..

Dim Benihana said...

@zura - tulah, buat sementara pakai je mana ada..

Dim Benihana said...

@cik3zza - ok jugak tu,ezza derma dulu, xyah banyak2, seratus dua jadi lah..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z