Geng-Geng

Thursday, February 24, 2011

Keadaan KL sekarang


Tu dia keadaan sekarang kat Kl. Dalam gambar keadaan nampak macam hujan lebat yang biasakan, tapi keadaan sebenarnya hujan sangatlah lebat dan keadaan jadi sangat gelap. Siap guruh dan kilat bergantian. Boleh dikatakan semua yang kt dalam ofis aku ni masih lagi duduk diam di tempat masing2. Kalu hari biasa, memang suma dah siap-siap nak balik.

Teringat lak aku masa kecik-kecik dulu, masa tu aku dok ngan atuk di kampung. Bila hujan lebat dan kilat-kilat macam ni, ada je orang akan cakap "kilat ni, tutup semua tv dan lampu". Motifnya, ialah takut kalau-kalau tetiba kena sambar or pape. Memang kalau dulu kecik-kecik cukup takut keadaan ni, semua dok dalam gelap je. Tapi sekarang ni, kalo hujan lebat bukan reti nak tutup tv ke apa, diorang siap boleh lawan bola dalam ps2. ish perubahan zaman.

Tadi aku ada la kunun2 nk buat lawak kat ofis ni, bila skali ada kilat yang kuat aku ckplahj " dh-dah suma, tutup komputer suma, kang takut sambar". Nk tau apa reaksi diorang suma? tak ada pape, suma wat dek je. Malu kejap lah aku tadi. Last-last aku layan forum kat syoknyerblogging. Boleh layan sembang2 n lawak2.

13 comments:

Rozuan Ismail said...

kat bangi ni pon asal petang je hujan..erm..


p/s
jom join bloglist pak cek biola.. http://kringg.blogspot.com/2011/02/berita-baik-untuk-semua-jom-join.html

BRO_MONDAY said...

bro dim : samalah cuaca skam ni kat seri kembangan bangunan sapura tepi haiwey!!! adehh~ ai naik moto datam keje...lepak jap lah kang x nak balik lagi..takut petir...gelap wooo~ kat luar tu ha...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "TABUNG HIKMAT !!!"
2.New Entry "KELAJUAN sebenar !!!"
3.New Entry "Mak Dara 1st Giveaway (GA)"

A.s.t.i.n.a said...

hok alohh sedihla Bro... meke wat derkk ajee??

Warna Warni Kehidupan said...

suka waktu hujan...tenang dan damai aje

Suka Hati Saya La.. said...

btol la dim...skrg ni klau ujan sgt lebat + angin yg sgt kuat lak tuh..smpai ada pokok2 yg tumbang.nk drive pun takot...kan

Dim Benihana said...

@Rozuan ismail - sekarnag musim hujan, so kena berjaga2

Dim Benihana said...

@Bro_monday-kalau naik moto kena spare bj hujan..n bj spare

Dim Benihana said...

@Astina - tau xpa, diorag wat mcm xdgr je

Dim Benihana said...

@warna warni kehidupan -hujan memang syiok tp kalo dh lebat sgt, jadik seram lak

Dim Benihana said...

@suka hati - memang kalo hujan lebat gila, macam2 akan berlaku, so kalo parking ke berjalan, ati2

Redbloodsnow said...

KAT KCH JARANG DH UJAN LEBAT. KADANG² JE LA :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi...

Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini

Hujan yang turun bersama air mata
Bersama pedih, bersama rindu
Kau datang dan kau pergi jua
Rindu lagi...

Suka Hati Saya La.. said...

dim...
g tgk blog kte...
pic banjir ari tuh

http://zielaabidin.blogspot.com/

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z