Geng-Geng

Friday, February 4, 2011

Sedap katil atau dilantai

Pertama kali ini bukan entry berbaur lucah ye.Kenapa aku ingat macam tu, mesti ada yang pikir bukan-bukan lepas baca tajuk entry aku kan. Tapi kalau xda tak pa. Aku ok je. Korang pernah tak pikir macam tu?

Sebenarnya tak ada pape pun. Sengaja je aku nak carita sikit. Sekarang ini aku lebih selesa tido di lantai. Tak tau ngape. Memang lena sampai ke pagi kalau tido bawah. Lain pulak ceritanya kalau tido atas katil, kejap kejap terjaga. lepas itu, mula la pagi esok rasa macam tak ada mood je. Nak kata tilam aku ni murah, tak jugak. Siap aku pakai dua lagi. Mungkin aku dari dulu dah di ajar untuk tido bawah tanpa katil kot. Dulu masa kecik-kecik aku dok dengan atuk aku di Ipoh. ipoh memang best, makanan pun sedap-sedap, jalan pun tak jem.

Dulu walaupun aku tido bawah, tapi mesti ada lapik dengan toto or tilam. Bukan apa, bak kata atuk aku dulu, tak baik aku tido direct atas lantai, senang kena penyakit. Nak dijadikan cerita, se ingat aku lah, dulu aku ada dengar cerita, ada la seorang pakcik ni, dia memang suka tido atas lantai, tak kiralah lantai simen or pape, katanya sejuk sedap je tido, tambah-tambah lak kalau waktu hujan. memang la efek dia tak datang time-time tu. Bila dah tua, dia selalu sakit pinggang n tulang.Pak cik ni pulak bukan seorang yang tak cegas, dia selalu je exercise .Bila g cek, rupa-rupanya sebab dulu muda-muda dia suka tido lantai. Yang ni aku tak tau la betul ke tak, ini cerita yang aku dengar masa kecik-kecik dulu. Tapi nasihat inilah yang aku amalkan. Plus aku dengar lagi kalau tido direct atas lantai simen, boleh kena paru-paru berair.
sumber : carian google
So kesimpulanya, korang semua janganlah suka tido direct atas lantai. Banyak buruk dari baiknya. Sedapnya kejap je, sakit tu kita yang tanggung. Janganlah tido atas lantai, tidolah atas kerusi ke, atas tv ke, atas meja makan ke, kan banyak pilihan tu.

3 comments:

Miss Ran said...

tdo lantai ade tto best
tapi tilam nps tak best..skit2 bdn
npe eh

Dim Benihana said...

itu yg pelik tu,
rsnya sebab kalau tilan nipis, mest xrata beza dr toto...

Yellow LEOpard said...

tido atas lantai sejuk giler! tak tahan aku..huhu

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z