Geng-Geng

Saturday, February 19, 2011

Ayam sedap dimana

salam morning semua, maaf jika lame xonline. ala kunun ada orang kisah. Pagi ini aku nak buat cerita pasal ayam. Semua pun tahu ayam ni sedap. Tapi sebelum tu nak cerita sikit, rasanya perkataan 'ayam' banyak maksudnya, bukan maksud dalam kamus, tapi yang orang sendiri namakan. Xyah la nak jelaskan detail2, paham-paham sendiri sudah.

Hari ni aku nak ceritakan ayam yang kita makan tu. Ramai pun suka dengan ayamkan. Tambah lak sekarang ini ayam sudah dipelbagaikan masakannya. Tengok la sekarang ni, pertumbuhan kedai-kedai makanan segera seperti mcD, kfc dan sebagainya membuatkan lagi ramai yang menggemari ayam.Tak lupa jugak yang menggemari ayam chowkit, kekeke
sumber:carian google

ALamak intro terpanjang lak, hari ini aku nk kongsikan bahagian ayam yang paling aku suka dan tak suka. Rasanya semua orang pun akan ada part-part yang korang suka kan? Kalau boleh nak makan part yang tu je kan. Kalau aku, aku suka betul dengan kepak ayam. Kalau g kedai makanan segera, memang aku akan mintak bahagian kepak. Bukan apa bahagian tu kalau makan yang goreng punya, dia garing. Pastu lak tak banyak isi, so xla borin g sangat bila makan. Boleh makan begitu sahaja xpayah nak tambah perisa tambahan. Kalau amek yang banyak isi, mula la muak. Tapi yang menyedihkan aku, sekarang part kepak tu memang dah jadi kecik gila, kalau nk makan ayam goreng mula la xpuas. Kalau pergi time lapar, memang xcukup la jawabnya, keke mula la nak pow ayam member. Kalau part yang paling aku xsuka ialah paha ayam. Bukan apa part ni banyak sangat urat. Aku pernah terkena dulu, masa makan BBQ, ayam ni xberapa masak, so nampak sangatlah urat-urat tu. Sejak dari hari tu memang aku dah xmakan dah part tu melainkan dah xda pilihan.


13 comments:

b a m b a m ' s said...

seksi ayam tuh..hehehe..

A.s.t.i.n.a said...

tetap pehedan atas pehe ayam thigh tu.. kaki ayam juga sukaa wat suppp

pwincess Lov3y dOv3y said...

hahaha.
ayam mmg sedap.
gambar ayam tu seksi la.
haha

logorithm said...

Sexy betul ayam tuh ye?

Kitorang adik-beradik tak sentuh paha ayam sebab dari kecik lagi kitorang dilatih bahawa paha ayam adalah untuk ayah.

My personal feberet ialah bahagian atas daripada paha ayam. Daging bahagian tuh padat dan juicy!

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhh aku suka ayam golek ( ayam yang di peram dengan rempah ratus pas tu di panggang atas bara api golekkkk pakai pemutar mesin atau cara manual tangan) kat tempat aku seekor ayam goleh harga dia RM 13.00 tau.... tah tak tau tiap kali balik kampung aku beli sekor buat juadah satu family

Lelaki Ini said...

paling suka part peha!!!
hahaha

Dim Benihana said...

@bambam's - tulah, kredit pada google

Dim Benihana said...

@Astina - kaki ayam memang kalo wat sup terbaik..

Dim Benihana said...

@Princess - ayam wat apa pun sedapkan,

Dim Benihana said...

@logoritm - alamak peha utk ayah ye..kekeke kami lak, kalao kepak mesti berebut

Dim Benihana said...

@Afzainizam - sedapnya, bolehla belanja nant..

Dim Benihana said...

@lelaki ini - tapi kecik la, xpuas makan..keke

Da Yana said...

Penah mkn tak wings yg dia gubah jd cam bunga tulip...macam sedap jer...penah tgk kt chanel afc nama ayam tu chicken boxing..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z