Geng-Geng

Thursday, February 17, 2011

Pesanan dari calon SPM

Pesanan ni sebenarnya aku dapat dari seorang calon SPM. Agak lawak sebab apa yang dicakapkan langsung tidak masuk akal atau mungkin aku je yang sebenarnya tak tahu. Kejadian terjadi, wah dasyat, bila aku nampak beliau amat rilex dan bersahaja memandangkan tahun ini merupakan tahun peperiksaan penting, Sijil pelajaran Malaysia. Bagi aku ini merupakan peperiksaan yang menentukan hala tuju masa depan kita. Samaada kita akan ke universiti atau sebaliknya. Tapi bukan bermakna aku kata orang yang tidak masuk universiti tidak boleh berjaya. Ada juga yang berkululusan universiti tetapi berakhir di pusat serenti atau lokap.
sumber : carian google
Kembali kepada tajuk kita, bila aku tengok beliau terlalu rilex, aku pun bertanyakan kepada beliau "tak study ke? examkan dah dekat?".Tujuan sebenar aku tanya sebab aku ambil berat dan aku telah laluinya, aku tak mahulah nant beliau-beliau ini menyesal dikemudian hari. 

Nak tahu pa jawapannya, macam ni " tadi dah study dah, 2 jam,  satu hari boleh study cuma 2 jam je, kalo lebih dah xmasuk" bila dengar macam tu, aku jadi konfius. Betul ke apa yang beliau cakap?? Adakah aku yang tertinggal??

4 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Cikgu Dim ni pun... pada dia lah tu.. boleh blajar 10 jam pun tp kena ade gap2 within masa itu...

Dim Benihana said...

@astina - memang kena ada gap, tp dia ckp only 2 jam je sehari...pelik kan? bukan lg byk study lg bagus ke?

BRO_MONDAY said...

bro dim : adehhh! itu macam kaaa? ada gak jawapan macam tu, mei bi stiap oram ada stail tersendiri...ok jugak tu dari x study lansum kan??? hmmm~ tepok dada tanye selera beliau sendiri...berkat usaha pasti membuahkan hasil...('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "AREPNAKBEBEL first giveaway"
2.New Entry "SAYA MENANG GiveAway LAGI!!!"

Dim Benihana said...

@Bro_monday : tulah stail org lain2, ada gak yang pelik

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z