Geng-Geng

Saturday, May 14, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU


Aku join lagi sekali segmen bro ben ni. Mula-mula memang macam malas, tapi aku lawan balik sebab kenangan masa belajar dulu, memang terbaik. Selamat Hari guru pada semua guru termasuk yang mengajar tusyen ye..

Sejarah aku bersekolah dulu.....
Tadika di IPOH (sori tak ingat nama tadika tu)  
Sekolah Rendah Manjoi, Ipoh, Perak...masa ni darjah 1 n 2,
Sekolah Rendah Kg. Dato' Ahmad Said Tambahan II, Ipoh, Perak....darjah 3 sehingga darjah 6
Sekolah Menengah Kg. Dato' Ahmad Said Tambahan II, Ipoh Perak....tingkatan 1 (tahun 1998)
Sekolah Menengah Batu 5, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur....tingkatan 2 hingga tingkatan 4 (tahun 1999 -2001)
Sekolah Menengah Teknik Slim River, Perak...tingkatan 4 hingga tingkatan 5 (tahun 2001 - 2002)

Seterusnya aku menyambung pelajaran aku di Kolej IUCTT, tahun 2003 -2006 . Boleh tahan tempat tu, banyak gila kenangan kat situ. Di situ aku belajar macam hidup dengan duit sendiri dan sebagainya. Sekarang aku dah bekerja di JKR dan dalam planning untuk menyambung pelajaran ke peringkat seterusnya, mungkin di UTM atau Uitm.

Banyak nama cikgu yang aku masih ingat tapi yang paling memberi efek pada aku ialah Mr.Robinson. Dia ni cikgu matematik aku masa di Sekolah Teknik dulu. Kelas matemarik kami dipisahkan mengikut markah PMR. Dia kalau dalam kelas pantang ada orang bersembang, menguap ke batuk ke pape pun. Kalau kita terbuat, ada la dendanya, mungkin kena berdiri ke? ketuk ketampi ke? macam-macam la. Pernah sekali tu, masa sukan sekolah, masa tu acara balapan, dia datang dekat aku untuk wihsgud luck, tp tetiba aku menguap. terus kena ketuk ketampi kt line permulaan tu. Aku pernah mintak tukar ke kelas lain, tapi dia tak bagi, siap datang jemput aku lagi. Banyak lagi sebenarnya tapi akhirnya, masa SPM aku dapat result yang terbaik. Masa amek result tu, sempat jugak jumpa dia untuk ucap terima kasih, dia just senyum je.

Kenangan sebagai seorang guru tu memang tak adalah, tp mengajar orang tu adalah. Mungkin aku memang tak ditakdirkan untuk jadi cikgu kot, sebab masa dulu aku selalu ajar orang matematik tapi aku ni jenis cepat marah. Kesian sape yang datang tanya aku tu. Tapi diorang semua dah faham, dan aku pun dah mintak maaf pada diorang. Itu saje kot dari aku hari. Bro ben, sudah siap ni..

9 comments:

IMANSHAH said...

org ipoh terbaik!!

solomolo said...

singgah dari segmen Abg Ben...
selamat hari sabtu !~
dan selamat hari guru

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

iniialahaku said...

kesian org tu kna marah blajar math..hehehe

Fendy said...

dr blog abg ben...terjah

http://fendy1302.blogspot.com/

Bro Framestone said...

la.. orang ipoh rupanya

Syafiq Rosli said...

wah steady lah..hehe..
bese yg power2 bab ni..ko cntct broframestone or niq afnan..dekat fb

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari laman blog abg ben.. saya follo blog awak ni yaa... Ada masa mai la singgah n follow la sekali blog saya yang tak seberapa ni... Huhuhu

bunga said...

yg penting selamat hari guru..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z