Geng-Geng

Thursday, May 5, 2011

Tips nk bangun pagi

Hari ini aku nak kongsi sikit tips yang memang aku rasa berkesan untuk bangun pagi, tak kiralah tengah pagi ke or tengah malam. Aku dah cuba guna memang terbaik, kekadang bila aku tak amalkan benda ni, memang terbabas tido aku terus. Contohnya semalam nak bangun pagi dengan harapan nak tengok Man U kalah teruk tapi lastly hampeh, keke. Untuk mengelakkan dari terbabas dengan teruk, boleh amalkan tips yang aku amalkan ni. Jom sama-sama kita tengok.

1.   Sebelum tido mandi dulu, then sebelum terlena tu niat dalam hati nak bangun awal pagi
2.   Masuk tido awal, macam aku kalo nak bangun kul 2, aku masuk tido dalam kul 10 macam tu, nant mesti 
      secara automatik terbangun pukul 2 or 3.
3.   Jangan makan, nant mesti terjaga sebab lapar,
4.   Tido kalau boleh jangan pasang kipas or aircond, mesti kejap-kejap terjaga.So bila terjaga tu, rajin-rajin
       la tengok jam.
5.    Kunci jam. Kalo boleh guna banyak-banyak dan letak jauh dari katil or tilam. Kalau letak dekat nanti
       mesti tutup then tido balik.
6.    Kalau aku, kalau nak bangun pagi-pagi buta, aku tido tak tutup lampu, nant mest terjaga. Aku ni jenis
       sensitif. Kalau tak pun, bukak tv or radio. tapi keburukan dia, akan ada orang membebel sebab katanya
       membazir.
7.    Yang ni paling best, tido la kat atas kerusi or sofa, mesti akan terjaga.
8.    Bila dah terjaga tu, terus bangun dan g minum air ke, goreng nasi ke, pape je la selain tido balik
9.    Kalo semua tu pun tak berkesan, korang tak payah lah tido. Berjage je sampai pagi.
10.  Ok itu je kot yang aku teringat wat masa ni...selamat beramal
sumber:carian google
Maaf ye jika ada kemerepekan dalam tips yang aku bagi ni. Cubalah amalkan mana tau berkesan. Kalu ada yang pernah buat macam aku pun, ok jugak, ce cerita sikit pengalaman korang ke ?

No comments:

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z