Geng-Geng

Monday, May 23, 2011

Juvana Tv3

Baru je lepas tengok juvana tadi. Boleh tahan jugak suspen and geram tengok perangai botak tu. Kalaulah betul betul terjadi kat dunia sebenar, memang terbaik dan menyeramkan. Kekadang 2, bila fikir best jugak kalo dapat masuk sekolah macam tu, banyak benda boleh belajar. Bukan aku kata suruh tiru macam diorang 2. Yang buruk jangan lak pergi tiru, nak tiru, tiru skil dan pelajarinya. Eh bukan skill pukul pukul orang, tapi skil nak teruskan hidup dalam rintangan yang macam tu. Ingat senang ke nak bawak diri? Susah 2 nak bawak diri dalam keadaan macam 2. Mana boleh buat ikut kepala sendiri je, kena gak pikir orang lain.

Cthnya masa aku duduk asrama dulu, banyak je kes buli buli ni, kena pukul pun ada. 2 semua sebab tak pandai bawak diri. Alamak banyak lak merepek, padahal nak wat entri pasal juvana.

Penutupnya, aku rasa filem dan drama melayu dah semakin meningkat, mungkin tak lama lagi, kita boleh pecah panggung setaraf dengan filem dan drama luar. Selain jalan cerita yang menarik dan herion2nya semakin cantik, aku rasa dah banyak masej yang dibawa bersama. Boleh buat kita berfikir di luar kotak.

Ps: dulu aku xsuka layan drama melayu sebb jalan cerita dah boleh agak tapi sekarang mantap. Majulah filem dan drama melayu. Terima kasih tv3 sebab siarkn drama juvana ni dan yang lain2.

Published with Blogger-droid v1.6.9

2 comments:

adeQkecik said...

singgah n follow , mehla follow blog adeQ yeh =)

Dim Benihana said...

~adeQkecik
tq sebab sudi singgah, ok akan disinggah secepat mungkin....

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z