Geng-Geng

Friday, May 6, 2011

Wacana Pengenalan Bersama Bro Wacana


Hari ni satu lagi idea hebat dari Bro Wacana. Dia buat satu lagi wacana untuk memperkenalkan blog baru dan seterusnya mengeratkan hubungan sesama blogger. Senang je wacana ni, just kenalkan diri sendiri dan blog sendiri. Untuk tidak membuang masa, aku pun join wacana ni. Sengaja nak berkenalan lebih lagi dengan para-para blogger semua supaya bila jumpa tak dalah macam jadi tiang lak kat gathering ke mana-mana pun.

Dim Benihana, itu nama aku. Bunyi macam pelik dan ramai sebenarnya yang bertanyakan pada aku kenapa pelik sangat bunyinya. Sebenarnya DIM tu singkatan pada nama penuh aku. Selain DIM, ada juga yang panggil Danial. Nama DIM tu wujud sebab aku kunun-kunun nak buat satu trademark untuk diri aku. Kan lain dari yang lain, sebut je DIM, selain makanan dim sum tu, konfom2 dah aku je yang guna.(perasan) Ke ada juga yang lain guna?? tak pa, sharing is caring.

Island of Dim.Blog aku ni lak pada mula diwujudkan atas tujuan mengisi kekosongan yang masih  sikit tak terisi dalam hidup aku ni, tapi bila dah kenal dengan kawan-kawan blogger, minat tu makin bertambah dari hari ke hari. Sehari kalau tak bukak blog memang tak senang nk duduk. Blog aku ni wujud pada bulan mac 2010. Dulu hampir berputus asa sebab ketandusan idea dan kritikan, tapi lepas berblogwalking, masalah tu selesai sikit demi sedikit. Nak tau caranya, meh baca blog aku dan kawan-kawan aku yang lain. Eh susah ke nak cari kawan-kawan aku. Tak pa jangan risau, aku ada bloglist yang senaraikan semua blog kawan-kawan aku, meh terjah sini, Dim bloglist.Apa ada dalam blog aku?? macam-macam ada. Blog aku ni ceritanya semua berkaitan dengan aku dan kekadang tu ada juga apa yang terlintas dalam pemikiran aku ni. Mungkin blog aku ni lebih pada personel kot. Copy n paste entry, rasanya seingat aku belum buat lagi, mungkin ada sikit-sikit kot teramek, tapi jangan risau sebab pasti aku akan letak kredit.

Ok itu aje dari aku buat masa ni, kalau nak tau lebih sila pm aku ye. Keke. Sempat lak promote sendiri. Kata-kata akhir dari aku, majulah blogger untuk negara.

11 comments:

nabihancakap said...

salam din!! salam kenal.

AimiBakar said...

terjah dari blog Bro wacana
salam perkenalan :)
smoga berjaya dalam dunia blog k !

Latest Entry :Selamat Hari Ibu !

nanibahaudin said...

ai.. melompat dr blog bro wacana..
salam kenal.. ^^

harrazdani said...

gaya penceritaan yang menarik..nice..i follow.

anismelon said...

salam perkenalan...singgah dari blog bro wacana..:)

*anis na ajak join nie..jom singgah and join...

http://anismelon.blogspot.com/2011/05/jom-jiwang-sekejap.html

en solo said...

berblogwalking dr blog Bro Wacanaku...
selamat berblog...
senyum selalu ok [^_^]



http://solomolo.blogspot.com/

Elle Elyssa said...

singgah dari blog PW dan follow.

http://elleelyssa.blogspot.com/

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

salam terjah dr blog bro wacana ^_^

::Mastura Zakaria:: said...

singgah dan follow kat sini....

Srikandi Bonda said...

Blogwalking dan follow dari blog bro wacana. Salam perkenalan.. ^_^


http://diarihatimuslimah.blogspot.com

aanie said...

datang dari blog wacana...happy blogging ya...

Jom Singgah

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z