Geng-Geng

Sunday, May 8, 2011

Panas betul la..

Hari ahad ni aku dok rumah je. Malas nak keluar, aku just siapkn kerja yaxg belum siap. Basuh baju pa semua, kereta je stil tak terbasuh. Kain baju yang aku basuh pagi tadi pun dh kering disebabkn cuaca dan keadaan panas yang amat. Hari ni saje dah brapa kali aku mandi, ais dalam peti ais 2, suma dah habis dikerjakan aku. Teh o ais, kopi ais, ais kosong ...dan macam2 lagi. Suma dah aku telan tapi still sama.

Korang semua perasan tak yang cuaca sekarang memang panasnya lain macam. Mungkin lapisan ozon dah makin nipis, wah dah macam saintis lak aku kan. Sebab 2 sekarang ni ada macam macam kempen kesedaran. Aku harap semua org pun akan sedar dan mula take action supaya keadaan tak akan jadi lagi teruk di masa hadapan.

Dalam dok pikir macam na nak hilangkan panas, datang satu angan angan pelik. Kan aku suka berangan. Dia datang bila aku tengok kura kura yang aku bela ni. Bestnya kalo macam diorang, always berendam dalam air. Berenang ke sana sini menikmati aliran air yang sejuk memukau. Keke. Aik jangan salah sangka dan pikir bukan2 sudah, harap korang faham apa yang aku cuba sampaikan..ok la, meh tengok kura kura aku 2, comel tak? Sama macam tuannya..
Published with Blogger-droid v1.6.8

2 comments:

Syuxer said...

comel kura-kura tuh hehe..memang panas pun sekarang ni bro..kat tempat saya suhunya 39 darjah celcius..bapak ah panas gila..huhu..

Dim Benihana said...

@syuxer
pehh 39 darjah celcius, panas tu...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z