Geng-Geng

Friday, May 20, 2011

Sarang semut yang geli

Tadi selepas solat jumaat, aku jejalan kat google. Aku ni jenis yang suka tengok pasal serangga dan haiwan ciptaanNya. Memang unik gila, sambil tengok tu sambil kita berfikir tentang kebesaranNYa. Mula-mula aku just cari gambar lipas, sengaja aku cari sebab aku memang tak suka lipas. Aku ada pengalaman buruk dan ngeri dengan lipas ni. Sebut pasal lipas, korang nak baca tak entri aku pasal lipas ni, meh klik SINI dan kalau nak tau sikit-sikit pasal lipas ni, klik SINI .Kembali balik pada mengoogle gambar serangga ni, aku terjumpa satu lagi yang memang buat aku terpegun  iaitu sarang semut. Adehh memang geli. Bayangkan serangga kecil seperti semut boleh buat benda sehebat ini. Cakap banyak pun tak guna, jom layan pic - pic ni. Yang ni aku cari guna google je dengan kata kunci "sarang semut", sengaja nak share2.

 
 Yang ni dah macam bentuk paru-paru dah.

 Yang ni memang buat aku nak tengok dekat-dekat, sangat geli, adehh sape- sape tak leh tengok, jangan tengok ye.
 tengok tu, hebatkan semut2 ni.
Adehh yang ni sarang semut ke?? keke yang ni kek sarang semut la. Nanti pasni jangan pulak korang kunfius ye, kang ada tak pasal-pasal termakan sarang semut.

sumber : carian dalam google

6 comments:

forever love said...

meremang bulu roma tengkuk nie.. geli2..

Anonymous said...

mcm kek gula hangus kan...tq 4 da info...

Rozuan Ismail said...

memang geli.tapi tulah kekuasaan Allah SWT

Dim Benihana said...

~forever love
serius geli, kalo tengok live lagi la geli..

Dim Benihana said...

~Anonymous
thanks sudi singgah, yg bawah tu memang kek gula halus pun..

Dim Benihana said...

~Rozuan Ismail
2la kan, hebat2

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z