Geng-Geng

Wednesday, May 25, 2011

Hadiah buat ibu.

Korang mesti ingat aku lambat kan. Padahal hari ibu dah lama lepas. Masa orang buat entri ribu ribu pasal hari ibu, aku hilang kemana. Entah kenapa tetiba pagi ni aku baru terasa nak buat. ISh biarlah, sebenarnya ini entri suka suka. Memang tak ada kena mengena dengan ibu atau sebaliknya.

Nak dijadikan cerita, pagi ini, aku bersembang dengan akak kat sebelah tempat aku kerja ni. Aku cakap kat dia yang aku nak belikan hadiah ni pada ibu aku. Aku cakap dia mesti sedih tahap gaban sampai menitiskan air mata. Memang akan terharu tersangat-sangat. Tengah aku dok mengexplen dengan kusyuk dan tekun sampai air liur meleleh keluar dari mulut, kaka sebela tu terus potong percakapan aku (nampak sangat aku banyak cakapkan). Dia tanya aku........

Ko nak bagi apa kat mak ko??? 

Aku pun dengan pantas dan bangga tunjuk la pada dia apa yang aku nak bagi pada mak aku. Yela nak bagi hadiah mestilah bangga. Korang tau apa reaksi dia. Kemain dia gelak tengok hadiah aku. Aku pun pelik apa yang kelakarnya?? korang nak tau apa yang aku belikan untuk mak aku?? jom tengok bawah ni..
 Korang rasa macam na? sesuai ke buat hadiah?? aku baru je beli dari member aku tu, boleh tahan gak sedapnya. Katanya pisang gading. Korang nak ke?/ sila pm aku..haha berniaga lak.

14 comments:

Anonymous said...

nak jugak!!!! dh order kt kawan tu.. nnt tlg bayarkan ekkkk...

sekian, budaktingkat15

Cik Bidadari said...

yg penting keikhlasan tu.. gelak tawa org takan sampai ke mana... biasalah... mcm best aja... saya suka pisang salai... adoiiiiiiiiiiiiiiiiiii

syaEYRA said...

he he he, selalunya mak aku yg bagi aku kepek pisang kat aku ;p

Syuxer said...

bertuah mak ko dapat bro..mesti dia terharu..:)

Rozuan Ismail said...

sedapnya,wan suka kerepek pisang =)

dah review blog dim

http://kringg.blogspot.com/2011/05/blog-review-segmen-aku-dan-alat-muzikku_25.html

Encik Suami said...

Hadoi..kepek pisang..sedapnye.
Klu makan sambil tgk tv lagi bes..tau2 kepek tue dh abeh je.

La Majid said...

hahaha..aku br order kepek tu td..sedap..mesti mak terharu..

Dim Benihana said...

~Anonymous
aku bayarkan, memang xdapatlah...cancel order!!! keke

Dim Benihana said...

~cik Bidadari
suka ke pisang salai..nanti saya buat entri sy makan ye...bg awak jeles lak.

Dim Benihana said...

~syaEYRA
apa kata kali ni ko bg dia lak, meh beli kt aku...keke

Dim Benihana said...

~syuxer
bertuah ke?? syukur2...keke janji ada dari tak ada

Dim Benihana said...

~Rozuan Ismail
aduh thanks ye sebab sudi...sgt hargainya

Dim Benihana said...

~Encik Suami
memang kalo makan kerepek xpasan, tau tau habis je..

Dim Benihana said...

~La Majid
sedapkan...order banyak2

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z