Geng-Geng

Saturday, May 28, 2011

Letih pulak..

Berabuk sudah blog aku ni. Bukan apa aku dipaksa untuk memilih diantara 2 perkara yang aku rasa penting buat aku. Dua dua pun dah melengkapkan hidup aku ni. Yang satu, banyak dugaan dan rintangan dah dilalui, kenangan memang tak payah nak cakap, terlalu banyak untuk di ungkapkn dan yang satu lagi, bukan saja sebagai hobi tapi semuanya. Setelah difikir panjang, aku buat keputusan untuk tidak memilih, biarlah masa menentukannya. Pendirian aku tak akan berubah walau apa pun jadi. Wah intro jiwang lak petang petang ni. Biasalah update blog smbil tengok hindustan. Ha tengok tu, mesti nak kata aku jambu la tu, nape lelaki tak leh tengok hindustan ke? Kemonlah fikir secara matang sikit ok.

Aktiviti apa aku buat petang sabtu ni sampai tajuk entri 'letih'. Ok meh aku ceritakan. Petang ni aku 'overhaul' habis bilik aku. Barang barang lama yang aku simpan dulu kunun kunun nak guna, sampai sekarang tak guna, habis aku buangkan. Habuk habuk yang bermastautin bawah katil n belakang almari semua hapuskan. 2 jam jugak aku habis untuk semua ni. Masa aku selongkar barang bawah katil, ada aku jumpa barang barang lama. Teringat balik masa zaman sekolah bila tengok piala dan meddle aku dulu(gambar). Aktive betul aku dulu, sekarang ni, semua pun sibuk. Biarlah benda 2 berlalu sebagai kenangan. Bak kata orang, yang dah lepas tu biarlah, fokus pada masa sekarang dan akan datang. Kita tak akan maju kalau asyik fikirkn perkara lama, yang paling penting, tingkatkn usaha untuk terus maju.
Published with Blogger-droid v1.6.9

1 comment:

solomolo said...

letih 0oo kemas bilik... ni pon tak abes kemas lagi...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z