Geng-Geng

Tuesday, May 24, 2011

SEGMEN | AKU DAN ALAT MUZIKKU


Sebut pasal alat musik ni, aku ni bukan pandai sangat sebenarnya. Dulu masa aku di sekolah menengah, aku minat main seruling. Kalau petang petang tu, memang aku akan duduk tepi tingkap dan tiupkan seruling aku tu. Aku pun tak tahu kenapa aku nak main alat musik tu, tapi bila aku dapat sampai satu lagu, memang sangat berpuas hati. Aku memang tak ada langsung belajar dari mana-mana institusi kecuali masa sekolah rendah. Setakat lagu senang-senang tu boleh lah kot. Masa sekolah menengah tu, ada la seorang brother ni, dia memang pandai main seruling. Banyak jugak lagu yang dia pandai main, yang peliknya, dia main ikut suka dia je. Not not (betul ke?) ke apa ke semua dia bantai je, mungkin ada sekali sekala kot dia tengok not-not tu. Aku lak memang langsung tak pandai naki baca not not music tu, aku pun bantai ikut suka je. Janji ada bunyi macam lagu yang aku cuba tiru tu. Yang paling banyak di tiru ialah lagu hindustan, memang feveret la. keke Bila dah besar ni, memang satu apa pun tak ingat, seruling tu pun dah tak tahu pergi mana.

Satu kejadian yang aku ingat sampai sekarang ni, masa aku duduk asrama. Waktu tu petang, semua orang boleh buat hal masing-masing. Aku pun tengah boring, aku amek seruling aku, aku tiupkan. Macam-macam lagu aku try, saja untuk suka-suka. Then tetiba warden asrama naik, menggelabah kejap aku menyorokkan seruling tu. Habis bawah katil orang aku sorokkan.Yela takut kena rampas. Aleh2 dia suruh aku mainkan seruling tu depan dia, rupanya dia cikgu seni. Kecut kejap la perut aku masa tu. Ok itu saje cerita dari aku, gambar aku dengan alat music aku, jap aku cari ye....enjoy...
 ni pic aku amek semalam, ni je yang tinggal tapi ni seruling murah. Syarat amek dengan aku kan, so aku dah amek alat music tu dengan tangan aku...haha

2 comments:

Rozuan Ismail said...

tq join.nanti wan masukkan dalam bloglist dan wan review blog ni

zacky ~786~ said...

best kot... main bende ala tu ...

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z